Хасково

9 636 гласуваха на местните избори в Хасково до 10:30 часа

Избори11,84% избирателна активност отчитат от Общинската избирателна комисия в Хасково към 10:30 часа. За кмет и общински съвет са гласували 9 636 души от общо 81 520, които имат право на глас.

В националния референдум са се включили доста по-малко гласоподаватели. Броят им за община Хасково е 7 389, което е едва 7,87%.

В много от секциите членовете на СИК питат дали избирателите искат да попълнят бюлетина и за референдума, което не е нарушение, но отказва някои избиратели, сигнализираха читатели на Haskovo.info.

В общинската избирателна комисия вече са постъпили и няколко сигнала за нередности. Според един от тях в секция в кв. „Република“ е имало предварително откъснати от кочана бюлетини, които са открити под бюрата. Това може да доведе до манипулации с предварително попълване на бюлетината, обясниха наблюдатели, подали сигнала.

В секция 30 в Автошколата пък изборите са започнали с 2 вместо с 3 бюлетини, защото членовете на СИК забравили да извадят кочана с бюлетини за кмет и първите гласували са дали вота си само за общински съветници и за референдума.

Бюлетина е обявена на невалидна в 31-ва секция в ГПЧЕ, след като членовете на комисията се усъмнили, че тя не е от техния кочан, а избирателят я е внесъл от вън. Проверка на Haskovo.info установи, че номерът на бюлетината всъщност е от същата секция. Тъй като номерът не е бил последователния в този момент обаче, съмненията на застъпниците са, че там е имало опит за манипулиране на вота.

Още куп сигнали за липса на втори печат на бюлетините и прозрачни пердета на тъмните стаички са получили в щабовете на отделните кандидати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button