Хасково

18-годишната Цвети гласува за пръв път, баба Запрянка с патериците за пореден

Гласуване18-годишната Цветелина Цветкова от Хасково гласува днес малко преди 11 часа за пръв път на местните избори и националния референдум.

Първокурсничката в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в специалност „Английска филология“ пусна бюлетините в секция в СОУ „Паисий Хилендарски“. През май месец Цвети се дипломира с отличие от ПМГ „Боян Петканчин“. Тя заяви за Haskovo.info, че е развълнувана от това, че гласува за пръв път, но го и възприема като нещо рутинно, което ще върши и в бъдеще. „Когато не гласуваш, нямаш право да се оплакваш, а когато си заявил позицията си на вота, вече имаш право на мнение. Гласувам, защото не искам друг да решава вместо мен бъдещето ми“, каза хасковлийката.

Гласуване„Днес гласувам за хората, които да управляват добре града. Да има повече работа тук, възможности за изяви на младите хора, градът да стане още по-привлекателен за туристите, да се развива образованието и здравеопазването“, допълни Цвети. Младата хасковлийка, каза че ще гласува на референдума, а по нейните думи е по-хубаво гласуването да става на място, защото с електронното гласуване могат да се появят манипулации.

Цвети се вижда като преподавател по английски език в Пловдив, а защо не и в Хасково.

Гласоподавателите по списък в нейната секция за местния вот са 736, а за референдума – 826. До 11 часа там бяха гласували над 100 човека, като всички са участвали и в референдума.

82-годишната Запрянка Черакчиева от Хасково гласува днес по обяд в секция №93 в Младежкия център, определена за хора със сетивни и двигателни увреждания. Баба Запрянка бе докарана със специален бус, който извозва инвалидите в Хасково, защото възрастната жена се придвижва с патерици. Тя сподели, че винаги гласува за по-добър живот и по-красив град. Хасковлийката каза, че мъжът й е починал преди 9 г., а едното й дете е в Канада, а другото в София и сега тя се гледа сама. Запрянка е има 36-годишен трудов стаж като счетоводител в БДЖ.

Мобилната секция №150 има 42 заявки за деня, като 30 вече упражниха правото си на глас до обяд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button