Хасково

Трима съветници не се явиха на първата сесия, Таня Захариева – председател

СесияТаня Захариева е председателят на новия общински съвет в Хасково. Тя бе избрана с 37 гласа от присъстващите 38 новоизбрани общински съветници. Една от бюлетините беше против, а в плика бяха открити 5 лева. В последствие те отидоха при Сжежана Гарабед, която обеща да ги даде за благотворителност.

На тържествената сесия днес клетва положиха новият кмет на Хасково Добри Беливанов, кметовете на села и общинските съветници.

СесияЦеремонията води областният управител Станислав Дечев, който заяви след клетвата, че сега предстои много работа. „Хората направиха своя избор, сега пред вас са действията. Спазете дадените обещания. Вярвам, че Беливанов и неговият екип ще направят всичко възможно за това Хасково да бъде по-добър град“, каза още Дечев.

На заседанието не се явиха трима от избраните: бившият кмет Георги Иванов и Стефан Антонов от Коалиция „За Хасково“ и Сание Кязим от ДПС. Юристи коментираха, че сега те трябва да депозират отказа си да бъдат съветници и на тяхно място в местния парламент да се закълнат следващите в кандидатските листи.

Сесия

Кметовете на села положиха клетва

По традиция председателстващ на тържествената сесия е най-възрастният сред съветниците, като в случая това е Димитър Шалапатов от ГЕРБ. Преди той да стартира процедурата по избор на председател на общинския съвет Йозджан Мехмед от ДПС поиска да изчете декларация. В нея той заяви, че преминалите демократични избори са заслуга на всички граждани на общината. „Някои участници обаче не бяха на висотата на своите избиратели. Те говореха на езика на омразата и анти-ДПС агресията„, се казва в декларацията, в която се посочва, че това е ставало с подкрепата на Реформаторския блок. „Имат ли потенциал реформаторите да реформират Хасково, те са по-скоро деформатори на демократичните ценности“, изчете Мехмед.

Сесия

Пререканията между ДПС и РБ продължиха в залата

След тези думи в декларацията последва реакция от общински съветници на Реформаторския блок. Деян Янев заяви от трибуната, че декларацията е голяма грешка. Той посочи, че никога не е използвал в кампанията езика на омразата и подчерта, че анти-ДПС кампанията не е водена от тях. Красен Ангелов заяви пък, че не вижда нищо лошо в това, че е бил подкрепен Георги Иванов и също отхвърли обвинението, че реформаторите са водили анти-ДПС кампания.

Георги Пеев от Коалиция „За Хасково“ също взе думата и заяви, че след химна на България не е чул в залата този на Европейския съюз, а декларацията на ДПС е затвърдила усещането му, че тук няма нищо европейско.

След изявленията бе излъчена комисия по избор на председател на общинския съвет. Единствената номинация бе на адв. Таня Захариева от ГЕРБ. Преди да закрие заседанието Захариева съобщи, че до една седмица съветническите групи трябва да си изберат ръководители.

 

Сесия

Добри Беливанов получи символичния ключ на общината от ОИК
 

Сесия

Таня Захариева е новият председател на ОбС
 

Сесия

Снежана Гарабед ще даде за благотворителност парите, открити с бюлетината
 

Сесия

Новият общински съвет на Хасково започна работа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.11.2015 18:24 18:24

абе Панайотов ти кво правиш там бе дърта маст–

Ченге.
Ченге.
06.11.2015 19:12 19:12

Абе на първата снимка има един който е изхранен с крадени манжи от стола на ОД на МВР Хасково,казва се Димитър Траянов,а човекът който го изхрани с краденото е Георги Траянов,негов баща,крал дълги години от джобовете на всички служители,за да изхрани това негово отроче,което ще ни управлява от днес.Това ли заслужаваме скъпи съграждани.Да ни управляват крадци и интриганти…

их
их
06.11.2015 19:23 19:23

Кой е каубоят с шапката от снимка 3?

хахааа
хахааа
06.11.2015 19:42 19:42

С ШАПКАТА Е ГЕРБАДЖИЙСКИ КМЕТ НА СЕЛО КЛОКОТНИЦА

Анонимен
Анонимен
08.11.2015 9:44 9:44

Браво на ченгето,кратко,точно и ясно.Това е сем.Г.Траянови,крадене,ядене,пиене.Хванали са го с скрита камера когато е гепел…И сега тоя по малкия п**ал ще е управник аъъ?

REALIST
REALIST
08.11.2015 12:23 12:23

PREDI EDIN VALK DARJESHE KOKALA , SEGA SA CQLA GLUDNICA . DUPE DA NI QKO NA HASKOVLII. HVARLIHA PRAH V OCHITE NA HORATA S NQKAKVI SI NISTOJNI NAMALENIQ DA DANACI.

2591
2591
09.11.2015 18:05 18:05

А МАЙКАТА 65 ГОДИШНАТА ТРАЯНОВА МЕД.СЕСТРА В ОДЗ 16 ОСВОБОДЕНА ОТ РАБОТА И СЛЕД ЕДНА СЕДМИЦА БЕ ВЪСТАНОВЕНА.ОТ ДИР. ЕЛИ КОСТОВА ДИЯНА ВЪЛЧЕВА ИЛИ ГРОЗЕВА?. ОТ КОЯ ПАРТИЯ СТЕ. ОТ КОАЛИЦИЯТА ИЛИ ГЕРБ.ДО КОГА Г-Н БЕЛИВАНОВ.

RUSSLAND
RUSSLAND
10.11.2015 8:23 8:23

откъде накъде ще се слуша химна на ЕС? тоя Пеев голям охлюв.

Back to top button