Хасково

Избраха Хайгухи Бодикян за председател на Хасковския административен съд

ИлюстрацияВисшият съдебен съвет избра Хайгухи Бодикян за председател на Административен съд – Хасково.

Това стана с 15 гласа „за“, нито един против и 5 гласа „въздържал се“. Другият кандидат Василка Желева, съдия в Хасковския административен съд, получи съответно 1 гласа „за“, 6 гласа „против“ и 13 „въздържали се“.

Хайгухи Бодикян има над 24 г. юридически стаж, от които над 22 г. в органите на съдебната власт като съдия. Била е младши съдия в Хасковски окръжен съд, съдия в Районен съд – Хасково, съдия в Окръжен съд – Хасково и съдия в Софийски градски съд от февруари 2005 г. досега. В периода 2002 – 2005 г. е била инспектор в Инспектората при Министерство на правосъдието.

В изслушването си пред членовете на ВСС съдия Бодикян определи като приоритети запазване на постигнатите добри резултати и практики в дейността на съда и надграждането им чрез предприемане на конкретни мерки. Сред тях са продължаване дейността на Информационния център в съда и системата за вътрешна комуникация, контрол чрез системата за електронно деловодство, продължаване провеждането на ежегодно социологическо проучване сред адвокати, журналисти и граждани, предприемане на мерки за осигуряване на процесуална дисциплина на страните в процеса.

Haskovo.info припомня, че постът бе овакантен след като парламентът гласува доверие на досегашния ръководител на съда Теодора Точкова и я назначи за Главен инспектор на Инспектората към ВСС.

Кандидатурата на съдия Бодикян бе подкрепена от председателя на Върховния административен съд Георги Колев, Главният инспектор на ИВСС Теодора Точкова и Светла Петкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button