Хасково

Раздават хранителни помощи за 8386 души в Хасковско

Илюстрация8147 социално слаби в Хасковска област ще получат храни от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Списъците са изготвени от Агенцията за социално подпомагане и нейните териториални подразделения. В тях са включени, получилите целеви помощи за отопление през миналия отоплителен сезон. Допълнително са вписани лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства и подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане За Хасковска област,  те са 239, като бройката е най-голяма в общините Харманли и Свиленград.

През стартиращия първи транш правоимащите ще получат 5 кг. брашно, 3 кг. спагети, две кутии компот консерва, 1 кг. конфитюр, 3 кг. леща.

На бедните се полагат 21 продукта, останалите 16 те ще получат по-късно, не по вина на Агенцията за социално подпомагане, обясняват от институцията. След проведена тръжна процедура по обществена поръчка на стойност 24 млн. лв.  една от 42-те явили се фирми-участнички обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията, че не е допусната до търга, защото не отговаряла на заданието.

Партньорската организация, която е ангажирана с раздаването на пакетите по места, е отново Българският червен кръст.

Предоставянето на хранителните продукти ще започне най-напред в Свиленград – на 7 януари. За Димитровград, Любимец, Ивайловград, Симеоновград и Тополовград  началната дата е 11 януари. В Стамболово и Маджарово кампанията стартира на 12 януари, а в Минерални бани, Харманли и Хасково – на 18 януари. Селата от Хасковска община ще могат да получават пакетите от 19 януари. Графикът предвижда раздаването да приключи на 29 януари, за което е създадена добра организация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сладостростник
сладостростник
04.01.2016 21:11 21:11

А сладолед ще има ли

Mama
Mama
05.01.2016 6:12 6:12

Някой знае ли пунктовете на квартали ли ще бъдатили само в центъра на бчк ще се дават продуктите?яко може адреси.

Back to top button