Хасково

Лайънс клубовете в Хасково и Свиленград в помощ на деца и семейства в нужда

ПресконференцияЛайънс клубовете от Хасково и Свиленград се обявиха на пресконференция в помощ на деца и семейства в нужда и представиха свършеното досега.

Президентът на хасковския клуб Венелин Челебиев съобщи, че вече е подпомогнато част от лечението на дете, страдащо от диабет с усложнения. Отделно клубът е осигурил 2 тона дърва за огрев на крайно нуждаещо се семейство.

Челебиев припомни, че миналата година клубът е отпуснал стипендии на 9 талантливи ученици от хасковските ПМГ „Боян Петканчин“ и ГПЧЕ „Асен Златаров“, като инициативата се очаква да продължи и през настоящата година.

Президентът на Дамски лайънс клуб „Свилена“ в Свиленград Красимира Манолова отчете 40 обществено значими мероприятия за четирите година от основаването на клуба. За този период са събрани и раздадени над 15 000 лв. на хора в нужда. През миналата година „Свилена“ е заслужил и приза за най-бързо развиващ се клуб в България.

В Свиленград за втора поредна година се организират безплатни очни прегледи за деца, за превенцията на диабета се провеждат ежегодни разяснителни кампании, организират се състезания, акции по четене. В Свиленград поставят акцент още върху пътната безопасност, организиран е и бал, съвместно с ротарианци, за набиране на средства за профилактика на гръбначните изкривявания при децата. Всяка година се провеждат и младежки обмени, за които разказа Зина Гочева от клуба и Женя Божинова и Антоана Гочева – участнички в обмени.

Нели Адамова, която е член на кабинета на дистрикт управителя припомни, че през 2016-а се навършват 71 г. от сътрудничеството на международната Лайънс организация с ООН. През октомври пък България за пръв път ще е домакин на европейски форум с участието на над 1000 членове. Темата на 2016 г. е „Достойноство, хармония, хуманност“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bobi
bobi
15.03.2016 19:24 19:24

tozi mazen p**al Chelebiev kolko dushichki e izgoril a sega se pravi na samarjanin ,mrasen gad…

Back to top button