Хасково

Кметовете с предписания от екоинспекцията да си почистят пътищата

ИлюстрацияДадени са предписания на кметовете на 16-те общини на територията, контролирана от РИОСВ-Хасково, за предприемане на спешни мерки за почистването и поддържането на общинската пътна мрежа в съответствие с изискванията на Закона за отпадъците.

Предписанията са дадени в писмо на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и за изпълнението им ще бъдат извършени масирани проверки през месец май.

Три наказателни постановления са наложени през март на билкозаговители от Любимец, съобщават от РИОСВ-Хасково
Те не са предоставили обобщена информация за изкупените, обработени и реализирани през 2015 г. билки и техния произход по позволително и за складовите наличности.

Другите две наказателни постановления са за нарушения на Закона за водите. На автоморга в Кърджали е съставен акт за неизпълнено предписание за преустановяване извършването на дейности с излезли от употреба автомобили на неразрешено за целта място.

Експертите от РИОСВ са проверили през месеца 115 обекта. След извършените 116 проверки са дадени 103 предписания за отстраняване на допуснатите нарушения, съставени са и 3 акта и е наложена една санкция.

От наложените наказания, включително за предишни периоди, през март са постъпили 5294 лв.

На Зеления телефон през месеца са постъпили 7 сигнала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button