Хасково

Танци и торта за патронен празник

Image С поднасяне на венец пред паметника на Асен Златаров започна тържественото отбелязване на патронния празник на едноименния дом за деца в Хасково. 

По-късно учениците от социалното заведение направиха обиколка в музея на будителите, където научиха подробности за живота на писателя и общественик.

В 17:00 часа беше кулминацията на празничния ден. На тържество децата от дома изнесоха специална празнична програма.

Поздравителен адрес беше получен от областния управител. Сред поканените на празненството присъстваха Ивана Цонева – главен експерт в образователния инспекторат, Златка Цветкова – експерт в Община Хасково, Николета Колева от Дирекция Социално подпомагане и Ирина Чавдарова от Демократичният съюз на жените.
Празникът завърши с голяма торта и много танци и веселие.

Дом „Проф. д-р Асен Златаров“ е създаден през 1924 г. като сиропиталище, 6 години по-късно е отделен в своя самостоятелна сграда. През 1948 държавата предоставя на дома настоящите сгради. В момента има 8 деца които са в приемни семейства.

Image Image
Image Image
Image Image
Image Image
Image Image

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button