Хасково

Хасковски 10-класник вече е приет в университет

Стефан Евтимов10-класник от школата по етнография при хасковския Младежки център Стефан Евтимов вече е приет в Европейското училище по икономика и мениджмънт. Момчето учи в ПМГ „Боян Петканчин“.

Признанието идва, когато Стефан взема участие в националния конкурс, организиран от университета, под надслов „Държавата, в която искам да живея“.

Стефан е награден със специална награда – прием без изпит и кандидатстудентска такса. Възпитаникът на школата по етнография получава и привилегията да избира от 4 престижни бакалавърски програми и избор между два учебни кампуса – тези в София и Пловдив. Авторитетното конкурсно жури е оценило произведението на Стефан с много високи оценки по критериите оригиналност и езиков стил. Той е поканен и на академичен форум във висшето училище, където има възможността да се запознае с представители на ръководството и академичния състав, както и да изрази предпочитания към бъдещата си бакалавърска програма.

Това голямо признание не е първото в литературните изяви на 10-класника. Тази година той е носител на множество национални и регионални награди в литературни конкурси, сред които второ място на националния форум „Животът като основна ценност“, провел се в София. Към постиженията си Стефан добавя и отличие от „Любовта в нас“ – един от най-масовите литературни конкурси в България, във Варна, като заема почетното второ място. В края на май той завърши първата си книга, която е сборник със съвременна проза, включваща както национално отличени творби, така и напълно нови разкази. Книгата вече е при издател и се очаква неговата преценка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.06.2016 23:04 23:04

Поздравления ! Такива новини искам да чета. Браво на Стефан и на щастливите му родители.

Анонимен
Анонимен
04.06.2016 10:22 10:22

Да даде Бог повече такива деца!!!!!!!!!!

Back to top button