Хасково

Две седмици изхвърлени кости сеят зарази край кв. „Хисаря“ в Хасково

КостиПовече от две седмици незаконно изхвърлени животински кости сеят зарази във вилната зона край хасковския квартал „Хисаря“ и институциите не взимат мерки, алармираха жители на района.

За случая Haskovo.info писа още на 22 май и сезира Община Хасково, които заявиха, че незабавно ще изпратят дежурен екип на КОРЗ, който да разчисти дерето. Там бяха изхвърлени кости от поне 4 големи животни, най-вероятно крави.

Вече две седмици никой не е предприел мерки да почисти района и да спре евентуалното разпространение на зарази, сигнализираха хората, подали сигнала тогава.

Това не е единичен случай. На метри от нерегламентираното сметище редовно се изхвърлят незаконно животински отпадъци. Най-голямото количество беше преди 5 години, когато имаше тонове кости.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.06.2016 13:32 13:32

Само не ми стана ясно от къде са толкова сигурни, че разпространяват зарази…

doktora
doktora
05.06.2016 15:40 15:40

В горната лява част на снимката се вижда боклука заразен, който не се спира да се самоизявява и да търси известност! Пълно ку-ку!

Анонимен
Анонимен
05.06.2016 17:07 17:07

Гниенето на животински отпадъци, особено в жегата е изключително опасно. Не случайно е забранено изхвърлянето им.

Анонимен
Анонимен
06.06.2016 11:00 11:00

Сега „хората от кв. Хисаря се сетиха, че някой изхвърлял колкали от крави?!“
А сигурно същитите тези хора не знаят кой ги е изхвърлил тези…(въпросът е риторичен)? Там почти във всякак къща се гледа крава/ви, на турски ИНЕК, въпреки забраната на общината за отглеждане на селскостопански животни в рамките на града. Но и тука си има схемата. Всеки циганин в кв. Република гледа и ползва кон, който отгоре на всичко се ползва ежедневно за: кражби, за незаконна сеч, за търгоски дейности и т. н., а вечерта някои от тези коне са пуснати на самоиздръжка и обикалят града. В квартал Хисаря пък всеки със шалвари си отглежда крави, а къде отиват лаината от тези крави, незнам. Само знам, че много пъти съм пропускал с колата си кравите да преминават през Кърджалииска и те никак не са малък брой. А за схемата дето споменах, тя е проста: „няма да закачаме тези хора, щото ще ни трябват по време на избори“.

Back to top button