Хасково

Общинска полиция месец и половина без началник

Вече месец и половина Общинска полиция в Хасково е без началник. В края на май досегашният шеф Борис Христов се пенсионира.

Още няма определен временно изпълняващ длъжност или титуляр.

Директорът на ОДМВР-Хасково комисар Ангел Цанков заяви пред Haskovo.info, че предстои да определи началник на Общинска полиция, като не е задължително провеждането на конкурс.

Новият началник трябва да бъде предложен на Министъра на вътрешните работи, който да утвърди назначението. По думите на Цанков това се очаква да стане до няколко седмици.

Haskovo.info припомня, че в края на 2015-а кметството и МВР подписаха 5-годишен договор за общинска полиция. Двете страни се разбраха договорът да е по-дългосрочен за да се избегне бумащината всяка година да бъде подновяван наново. Числеността трябва да е последно гласуваната от общинския съвет – 15 човека.

11 коментара

 1. Директорът на ОДМВР-Хасково комисар Ангел Цанков заяви пред Haskovo.info, че предстои да определи началник на Общинска полиция, като не е задължително провеждането на конкурс
  Как ще е задължително нали с връзки става всичко. Ще си сложи някой негов човек и готово.

 2. Ее ми, …. винаги така става. Че що тука да е по-различно? Поне да е някой по-с акъла си. Борката беше пич!

 3. Борката остави дълбока следа! Пич беше и си остава! На новия желая успех, но летвата е вдигната високо!

 4. Борката бил „ПИЧ“ и оставил дълбока „следа“, може ама друг път! Скри се на село защото „познатите“ му и „приятелите му вече не го е…. т! Поне уреди жена си и дъщеря му на работа в Общината! Дано следващия началник да мисли не само за себе си а и за неговите подчинени!

 5. Абе какъв пич беше борю той беше подлога и нагаждач изпокара се със всички колеги никой не го зачита и уважава затова се крие като мишка на се л о знаем го кой го повдигна

  1. Добре е да не се изказвате неподготвени. Не знам дали е пич, и кой го повдигна, но със сигурност знам че започна цивилен като слагаше скоби с едно пикапче, премина през всички позиции докато стане началник на Общинска, и едва ли има някой по – добре запознат с тази работа.

 6. пичове по горе с коментарите за Борката що не идете да му ги кажете лично тези приказки или нямате кураж а.Полицай за пример взимайте поука как да,си вършите работата.

 7. Много лош народ сме .Само знаем да мрънка ме и да клеветим.Засрамете се хора.

 8. Борис Христов ми беше първият наставник на мен като новообранец през далечната 1995г и му дължа много . На много неща ме научи и много пъти ми е заставал зад гърба ми за да ме защити , е имали сме и пререкания ,но без това не може ! Стига сте го „плюли“ , нека дълго време да си взема пенсийката !

 9. Немога едно да разбера що за хора сме?Някои си гледат ивършат съвестно работата а други са недоволни.Защо?Защото не им отърва не спазват закона и не доволстват.А като отидат в друга държава са като мушици не съм ли птав замислете се хора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button