Хасково

Борят нелегалните таксита с по-чести рейсове между Хасково и Димитровград

Автобусите по линията Хасково и Димитровград да се движат през 15, 20 и 30 минути реши на свое заседание Областната комисия по транспорт с председател заместник-областният управител Валентин Ангелов.

На него беше приета промяна в маршрутните разписания по автобусната линия. Новостите са съобразени с промяната в пътникопотока през последните години и са направени от общините Хасково и Димитровград.

Идеята е в пиковите часове от 6 до 18 часа автобусите между двата града да се движат на 15 минути, от 18 до 19 часа на 20 минути, а от 19 до 22:30 часа на 30 минути.

Общо между двата града се правят дневно 59 курса. Промяната ще влезе в сила, след като Областният управител на Хасково Станислав Дечев утвърди новите маршрутни разписания и възложи на общините тяхното изпълнение. Ангажимент на местните администрации е да информират гражданите за промените.

С тези разписания до голяма степен ще се разреши проблемът с тъй наречените нелегални таксита, коментираха членове на областната комисия по транспорт. Те гласуваха още променя в разписанието на автобусна линия Велико Търново – Крумовград. По предложение на Областна администрация Кърджали автобусът от и за Велико Търново вече ще спира и в Хасково.

Досега на територията на наша област тази линия е имала спирка само в Димитровград. Идеята бе приета единодушно от членовете на комисията. С нея на практика се отваря още една транспортна възможност за пътниците от Хасковска област към Северна България.

Таксита

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Славей Петров
Славей Петров
05.08.2016 10:51 10:51

Тази мярка няма да е ефикасна за спрявяне с нелегалните карачи.Това е само отчитане на дейност,че нещо сте направили. Това са наглеци тези нелегалници. От такива интелигентни промени няма да се изплашат. Закона за този вид нелегален превоз трябва да се промени. Да влязат в подкрепа на тази инициатива, в пиковите часове и органите на МВР.Те всичките карачи ги знаят кои са. Само се иска добра воля да се докарат нещата веднаж завинаги докрай.

Марин Илиев
Марин Илиев
05.08.2016 14:31 14:31

Бързайте господа управляващи! Променяйте правилата на играта в полза на регламентирания превоз, и следете какво ще се случва. Не се бавете! Спомнете си народната мъдрост „Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват“! Докато вземете мерки, да не стане късно и автобусните фирми да стигнат до фалират. Бързайте!!! Много закъснявате с мерките, а не е сигурно дали мерките ще са ефикасни!!!

бай Иван
бай Иван
08.08.2016 14:15 14:15

Дали няма да заробите още повече автобусните фирми с разписание на 15мин. Експеримента е проведен преди години и ефекта му е нулев.Трябват други по сурови мерки спрямо дебелокожите нелегалници. Нищо не ги спира, освен промяна в закона и който се занимава с такава нелегална дейност В КАУША. Един, двама да вкарат , другите ще се изплашат и ще спрат. Никакви други цивилизовани мерки няма да действат. Продължават автобусите да се движат без пътници, а ония да си пълнят джобовете с немъчени пари. Нека им е лошо!

Back to top button