Регион

Огромен пожар между Дрипчево и Изворово. Община Харманли обяви бедствено положение

Огромен пожар бушува между харманлийските села Изворово и Дрипчево. За сега фронтът на пожара и унищожените площи не са изчислени, но община Харманли обяви бедствено положение.

По искане на Областния управител на Хасково Станислав Дечев в гасенето на стихията утре рано сутринта ще се включат и военни от хасковското военно формирование 52 740.

Операцията по овладяване на огнената стихия се следи от Областния управител Станислав Дечев. На мястото на пожара вече пристигнаха  гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”  и инж. Пейо Върбанов- директор на Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен.

На мястото на пожара е съсредоточена противопожарна техника от цялата Хасковска област. На място са изпратени и всички екипи и техника на държавните горски стопанства от Югоизточното държавно горско предприятие, съобщават от Областната администрация в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button