Хасково

Арест за двамата с 11-те кила хероин, натоварен в Истанбул

26-годишните димитровградчани Младен Русев и Мартин Русев, които бяха задържани на ГКПП „Капитан Петко войвода“ с близо 11 кг. хероин бяха оставени в ареста от Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info припомня, че дрогата е била укрита в тайници в „Опел Зефира“, шофиран от Младен. Той бил следван от Мартин с Ауди А6.

От прокуратурата заявиха, че има доказателства, че Мартин е натоварил хероина за 400 000 лв. в Истанбул, след което е дал колата на Младен в Одрин и оттам през гръцко се насочили към България. Младен трябвало да получи за пренасянето на дрогата 1500 евро, а за Мартин не е установена сумата.

Адвокатите на обвиняемите обаче поискаха домашен арест, защото случаят не е изключителен, те са с чисто съдебно минало и няма да се укрият. Отделно, цялата операция по пренасянето на хероина е ръководена от трето лице по телефона, което не е разкрито, а димитровградчани са били само изпълнители и не са знаели, че пренасят точно хероин.

Хасковският съд остави двамата в ареста заради високата степен на обществена опасност на престъплението в което са обвинени и възможността да се укрият.

Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button