Хасково

Разкриват общинско социално предприятие в закрития дом „Асен Златаров“

Общината възнамерява да открие социално предприятие в закрития преди около година дом „Асен Златаров“ в Хасково. Това става ясно от внесената от кмета Добри Беливанов докладна за декемврийската сесия, с която се иска общинският съвет да даде съгласие за кандидатстване по процедура „Развитие на социалното предприемачество“, финасирана по оперативна програма.

В докладната се казва, че общината е допустим кандидат и се подготвят документите за кандидатстване с предложение за разкриване на общинско социално предприятие.

Предприятието ще предлага няколко вида услуги: обществена пералня, комунолно-битови дейности, като поддържане на хигиената в домашна среда, почистване на двора, почистване на сняг, прибиране на дърва и въглища, бояджийски услуги, дребни ремонти в дома.

Целеви групи пък са хора с увреждания, такива в неравностойно положение на трудовия пазар и други социално изключени лица. Общината се ангажира да осигури заетост до 1 г. Предвижда се и ремонт на помещенията, където ще са работните места на хората.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 391 166 лв.

През последните месеци читатели на Haskovo.info алармираха, че закритият дом се руши, а от общината търсeха вариант за неговото поддържане, какъвто явно е намерен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button