Хасково

Затворени пътища и градски улици заради снега в Хасково

Сериозни ограничения в движението в Хасковска област са наложени заради падналия през нощта нов сняг. Снежната покривка е над 40 сантиметра, съобщават от Областната администрация.

Забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по три основни коридора: Хасково-Пловдив, Хасково- Стара Загора и по направлението за Кърджали и по двата пътя – през Черноочене и през Мост. За камиони над 12 тона е забранено движението и по пътя Симеоновград-Гълъбово и Хасково-Свиленград.

Изцяло непроходим и затворен за всички превозни средства е пътят Димитровград-Симеоновград, там има образувани огромни преспи и сега се работи за тяхното разчистване.

Затворен за движение е и пътят Големанци-Мандра- там 25 тонен камион е препречил пътя и в момента се работи за изтеглянето му от пътното платно близо до Николово.

В района на Ивайловград ситуацията също е тежка. Там тази сутрин е ограничено движението на автобусите – не са тръгнали и няма да пътуват автобуси по направленията за Хасково и за Кърджали.

Сняг
В социалните мрежи има десетки сигнали за непроходими улици

Както Haskovo.info вече съобщи, в Хасково затворен за движение е бул. „Васил Левски“ заради закъсала цистерна. Паднали клони има на няколко места по бул. „Съединение“.

Спрени са и тролеите, а огромна част от улиците в града са непроходими. Социалните мрежи са пълни със сигнали за снежната обстановка.

21 коментара

 1. Как няма да закъсат като се чисти повърхностно с гребла вдигнати 15-20см. от земята.Когато една фирма поеме ангажимента за снегопочистването там няма работно време а се чисти цяла нощ,а не да се чака да спре да вали или да стане 8 часа и да им почне работното време.Кмета ако е такъв а не подставено лице трябва да глоби фирмата Атастрой с доста солидна глоба за да се научат да работят.

 2. Какво ли се чудим от депутатска фирма да изчисти Хасково ли, по скоро ще нагъват кюфтета в близкия ресторант.

 3. Имат 3 трактора камион и двама роми за пясъка .кметеее хвърляй оставка,некадърници

 4. Хасково е затънал в сняг и въобще не се чисти никъде, такъв хаос не е имало, стиха са се оправдавали че валяло. Ами вали, кмета какво направи да облекчи хората? Некадърните му служители само плямпат как хората не чистели и пишат хвалебствия колко велик е сегашния кмет. Да ама не- гледайте навън и си правете изводи. Нулеви управленски възможности!

 5. Не чисти само Атасрой явно толкова сте чели новините… тука не чистят ами в другите градове и там ли не чистят затова ли навсякъде е бедствено положението.. колко неблагодарен народ сме.. какво искате пред всеки дом да има по един снегорин ?! Пффффф прост народ !

 6. И като има сняг трябва живота да спре ли? За какво е тоя кмет, тая фирма за снегопочистване, тоя ЩАБ за какво е? МАЛОУМНИЦИ!!!!!!!!

 7. Предлагам да пуснете чешмата в къщата или апартамента ви да наводнява, а вие да подсушавате пода без да спирате, ама чешмата да си върви. Успех :)

 8. Аз от сутринта насам чистя пред двора и все едно не е изчистено.. недейте хора така малко бъдете реални аз лично през ноща видях да чистят беше някъде към 3 кога е било това.. наистина вали доста усилено и не е спряло..

 9. Имаме сняг и меко време, прекрасно е. Улиците се чистят постоянно, живота си тече, а който не се кефи, нека му е зле, за него си е :)

 10. Кой чисти бе тъпак, я иди виж отблизо ужаса по кварталите, навсякъде е хаос

 11. Да сключиш договор за сннегопочистване с фирма, която няма нито една специализирана машина е чиста лудост!

 12. Беливанов дърт пергишино ,имаш екип само за пиар акции, а сняг да ринете не можете..кривогледата Диана за какъв уй я държииш смотянаго. Голям баламурник се оказа.излез по улиците дърт кофилнико.

 13. В Хасково няма затворени пътища. Не лъжете, а поднасяйте проверена информация.

  1. Кога?! Я вижте в колко часа е пусната информацията преди да се излагате с коментара си! Тогава е имало.

 14. Ейййййй…..
  Забравихте времето когато бяха чисти само общинските паркинги….преди 2-3 години
  Тежка зима като тази не е имало поне от 5-6 години

 15. Слезнал от бълкана,с 2трактора,мушнал комисионната под масата,и взел концесия за снегопочистване. Mede in Bulgaria.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button