Хасково

Пътища в Хасковско остават затворени, 3 селища са без ток

Обстановката в Хасковска област остава сложна. Валежите от сняг продължават. В град Меричлери е прекъснато електроснабдяването. Два екипа на EVN работят по аварията и правят всичко възможно да възстановят захранването, съобщават от областна администрация.

Без ток са и жителите на ивайловградското село Розино и минералбанското село Татарево. На двете места се работи по отстраняване на повредите.

Все още е затворен за движение пътят между селата Мандра – Големанци. Заради закъсал тежкотоварен камион е спряно движението и по пътя Свиленград – Левка – Студена. На място работят машини, които да изтеглят ТИР-а от платното.

Сняг

Остават ограниченията за движение на камиони над 12 тона по пътищата Хасково-Пловдив, Стара Загора-Хасково-Кърджали.

Отпадна забраната за отсечката Гълъбово-Симеоновград. Пътят Димитровград – Симеоновград е трудно проходим, не се препоръчва от там да минават леки автомобили. Вече е отворен и пътят Ивайловград-Хасково, няма ограничения за движение на превозни средства по този маршрут.

Навсякъде в региона се пътува при тежки зимни условия. Пътищата се чистят, но въпреки това движението е затруднено. Затова, ако е възможно, избягвайте да пътувате, съветват от областна администрация.

Сняг

В Хасково движението на автомобилите също е затруднено, има изключени светофари, малките улички са в сняг и има закъсали и буксуващи коли. Някои предвидливо са си сложили вериги. Пешеходците също се движат трудно.

Сняг

Малко по-късно беше пуснат тока на Меричлери, отворен е и пътят Мандра – Големанци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button