Хасково

Снегорини влизат в 16 хасковски улици, призовават да не се паркира

Продължава снегопочистването по график на улици в Хасково, съобщават от пресслужбата на общината.

В тази връзка общината призовава собствениците на автомобили да не паркират на пътното платно на 31 януари от 9 до 17 часа на улиците: „Сливница“, „Видин“, „Щерю Вапцаров“, „Радецки“, „Поройни“, „Хан Аспарух“, “Оборище„.

От 9 до 11 часа трябва да бъдат освободени от паркирани автомобили улиците: „Македония“, „Светлина“, а от 14 до 17 часа машините ще почистват улиците “Беласица“, „Днепър“, „Прохлада“, „Михаил Герджиков“, „Славянска“, „Гоце Делчев“, „Яне Сандански“.

От кметството уточняват, че всички тези улици днес са обработени със сол. Преместването на автомобилите се налага заради невъзможността машините да навлязат в тесните участъци, в които има паркирани коли, нерядко и от двете страни.

Собствениците и наемателите на сгради и обекти в тях имат задължение да почистват прилежащите им тротоари и паркоместа, а така също ледените висулки от покривите на сградите.

От общинския щаб по снегопочистване призовават гражданите да не изхвърлят снега от автомобилите и тротоарите на пътното платно, а да го събират до него.

27 коментара

 1. Нали по думите на Атаман те са си свършили перфектно работата и всички малки улички са почистени защо сега пак ще чистят и пак ще им се плаща на час за вече платена дейност.

  1. Хората доста дълго време бяха зазимили колите си, сега има достъп и се чистят улиците до които нямаше такъв, а те не бяха малко. А вие пак се оплаквате. Не ви разбирам!

 2. Центърт на Хасково е в кошмарно заледено състояние! Едва се върви.. Днес работници разхвърляха щипка пясък по отъпканите от хората пътечки, които са се превърнали в ледени слаломи.. и да не си мислите, че помага?! Освен да си купим по една перка на гърба и да излитаме.. На нищо не прилича вече това!

  1. Ако бях на общината никакво предупреждение на хората да си махат колите, аре малко да напълним хазната, пиши им фишове, вдигай коли и поне да имат причина да реват

 3. Както казваше Георги Иванов, сега ще напече слънцето и ще го стопи. Който не му харесва да ходи в Камерин-и пясък имат и нямат сняг

 4. Зима е така е. Града е добре почистен , говоря за централни улици. Който не може да кара да не си мърда колата от гаража или паркинга. Моята си седи от Нова година..страх ме е в снега, толкова мога да шофирам и не ме е срам от това.
  Сега знам, че ще ме изядете ама всеки да си сложи ръката на сърцето и да си признае премести ли си колицата дето си я държи пред къщи да си я вижда от прозореца и да му е лесно да тръгне веднага,без да разравя пъртина от паркинга или от гаража? И после колко от нас си изчистиха снежеца от тротоарченцата пред къщи и пред офиса??? Призавам си пред къщи не съм..голям плац е пред блока не мога толкова сняг да изрина. Затова си вървим в индийска нишка с комшиите ама като ни мързи така е. Всяка година като има сняг е така. Нищо извънредно не се е случило. Пък да не казвам как такситата ме оставяха предишни години по средата на Крали Марко или Найчо Цанов щото не могат а се качат-сега си отивам до нас с такси- изкачва си баира… значи всичко е наред много ни е само мрънкането

 5. А кога ще се почисти улица Дунав??? Най вече от паркирани коли и камиони, платформи? Дунав е останала една лента за движение и на никой не му прави впечатление

 6. Никога преди нашата улица не е била почиствана, опесъчавана и осолявана, за първи път е толкова добре зимата! През по-леките минали зими беше ледена пързалка и не минаваха коли през нея, защото е под наклон, сега е много добре обработена.

 7. Направо ще повърна от потрес. Общинарите и техните лизачи се надпреварват да се хвалят колко било хубаво и чисто. На това му викам пълна ДЕМАГОГИЯ. Града е в пълен хаос вече месец! Не виждате ли? Сега ми организирали и „по график“ чистенето. Къде спахте досега бе. Изтрепахте хората. Върнахте ги в ледената епоха. Кмета и отговорните за тоя ужас да си ходят?

 8. Значи, малко по нагоре няква убита общинска мишка е написала ферман, в който пита дали някой от нас си бил почистил тротоара и дали си бил вкарал колата в гаража?
  А още по-страшното е, че тая убита общинска мишка твърди, че градът е почистен идеално?!?
  Обяснявам: Тротоарните площи са общинска собственост. Като такива задължение на общината е да ги почиства и поддържа!
  Сами си направете изводи за какви некадърници става въпрос…

 9. От две седмици звъним на почистващата фирма АТА-Строй да се молим да почистят улица в квартал Училищни при което с цялата си наглост настоятелно твърдят,че улицата е чиста до асфалт и има хвърлен пясък а няма.при което се принождавам да наема багер срещу сумата заплатена от 60лв да изчисти.позвъних отново на АТА-Строй да дойдат на мястото докато багера е там,за да видят как те упъват пари за тази работа и как гражданите плащат от джоба си отговора от тях беше,че няма те да изчистят на другия ден отново позвъних и последва псувня към майка ми…!!!Немога да си обясня как при толкова оплаквания никой не предприема нищо и как навремето като имаше сняг до кръста улиците бяха чисти и тротоарите също…???

 10. Като вземеш една сопа, че да им иЗпотрошиш ръчичките и краката на тия нещастници в общината. Не стига, че не си виждат.насрания.гъз, ами и отричат. Градът е в кошмарно състояние. И мисля, че снегът е най малкият проблем в момента. Контейнерите преливат, водатаа постоянно спира, улиците са тъмни.. Къде е кмета на хората и за хората? И той ли напълно джобчетата с бонбонки?

 11. Безотговорност, гавра с хората, некадърност, некомпетентност, тъпотия…. и т. н Така накратко може да се квалифицира „работата“ или по-скоро пълното безсилие на кмета и общината да подходи към решаването на проблема със снега. Хасково се превърна в петоразрядно селище. Факт.

 12. Атастрой е една от обръчите фирми на ДПС,сега и турците са потърпевши и ги видяха колко струват,на изборите пак гласувайте за тях при тях само кражби,корупция и далавери.Георги Иванов много хора го мразеха заради наглоста и алчноста му но не се даваше на крадливите турци да го мачкат.

 13. Защо например ул.Алеко Константинов която се намира в центъра(зад Бизнесцентъра) и там живущите плащат по-високи данъци,не е изчистена и има 20 см лед,а улиците около нея са изчистени до асфалт(може би защото са синя зона и се събират пари за паркинг).Пак не си вършат работата -кмет-общинари и почистващата фирма.

 14. УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА МИЛИ И ДОБРИ И ОБЕЩАВАТ ДА СВАЛЯТ ЗВЕЗДИ САМО КОГАТО ИДВАН ИЗБОРИ.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ КОГАТО ГИ ИЗБИРАТЕ ЗАЩОТО АЗ ВЕЧЕ НЕ ГЛАСУВАМ ВСИЧКИ СА МАСКАРИ

 15. Оффф изчетох какво пишете по фолумите, нямаше ме за седмица в Хасково. Бях решил че като се върна тука е апокалипсис. Хора не сте добре-ЧЕСТНО! ако вярвам на това което пишете по форумите в Хасково не се стъпя никъде- лед и сняг са го сковаали ивят кучета в боклуците,вода няма ток няма. БАСИ ЛЪЖАТА!
  Живея на Червена стена- стигнах до нас по Найчо Цанов-никога през зимата по тази улица не можеше да се стигне до нас- сега е на асфалт. Контейнера е нов- пълен наполовина. Нормално. Ток имаме, вода имаме, Не мога да разбера къде е проблема???? Струва ми се едни хора са се спретнали и са решили да чернят наред за каквото и да е кмета е виновен и колкото може повече плювни. Не сте хора ей…малко ви беше че ви мачка узунджовския циганин 16 години. Мноого Ви беше малко!!! Луната да ви свалят ще кажете подблестява ни! ЗАСРАМЕТЕ СИ ОТ ЛЪЖИТЕ И ПРЕТЕНЦИИТЕ СИ! Зима е да има сняг да пред стълбите на къщата и гаража ни също имаше- брата не го е изчистил той си е виновен и не отрича, ще видим днес какво можем да направим. Но никой не ни е виновен за снега пред вратата. Улицата до нас -всички улици до нас са чисти!!!Абе журналисти има ли в то яград бе или са подмазвачи действащи на принципа важното е да е черно

  1. Пич, гледай малко по-далече от носа си. Градът е в отвратително състояние. Никой не отрича, че е зима, но е очевидно, че общината не знае какво прави. Това, че твоята улица е добре 20 дни след снеговалежа, не означава, че другите също са изчистени, нито че е нормално това да се случи 20 дни след снеговалежа. Сам признаваш, че те е нямало. Айде тогава не се прави на голям коментатор. Градът тъне в мизерия, управляващите са некомпетентни и сами си подляха вода, която се заледи и ще ги изпързаля много лошо.

  2. Нали знаеш, че хората са свикнали да се оплакват, хубавото не се вижда. Даже сега ми е смешно от коментари защо чак сега чистели и т.н…трябва всичко да стане с магическа пръчка…и голям зор кво да го правим тоя сняг, общината да си го вземела…все едно Беливанов е Господ и той е пуснал снега от горе…ей спрете се

 16. Недялко май те е нямало повече от седмица ако си беше тука щеше да видиш какъв ад преживяхме,пък и червена стена е пътя за дома на Мехмед Атаман и няма как да не е перфектно изчистена,иди в другите квартали и виж сам,пък после коментирай глупости.

 17. Чета коментарите за добре почистени улици и не мога да повярвам какви луди защитници има Атаман. Всяка сутрин водя сина на училище и по бул.Илинден няма един почистен тротоар като слалум е псувам и държа детето за качулката, защото за ръка трябва да има място разчистено. Незнам колко пъти сме падали вече. СМЕШНИЦИ 10дни неможах да се организират да разчистят

 18. Така е и парите вече ги усвоиха сега им се плаща допълнително,по некадърен кмет Хасково е нямало в историята си,толкова ли нямаше по млади и работливи хора а сложиха този некролог за кмет .

 19. И като изринаха леда и го струпаха и кво….Сега ще чакаме слънцето да го стопи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button