Хасково

Шампион, певица и художници в клуба на „Димитър Бербатов“

Фондация „Димитър Бербатов“ обяви Клуб 2016 на „Успелите деца на България“, в който са и 7 таланта от Хасковска област.

Сред тях са шампионът по бадминтон от Хасково Даниел Николов на 18 г. от Спортното училище „Стефан Караджа“ с треньори Станимир Бойчинов и Пейо Бойчинов.

Наградени

Единствената димитровградчанка в клуба е 10-годишната певица Ивон Иванова, ученичка в ОУ „Пенчо Славейков“ и ръководител Дияна Кордова.

Наградени

Останалите петима в клуба на фондацията на Бербатов са деца с множество награди за дигитална графика и живопис с ръководител Людмила Стайкова от школа „Вале“ при хасковското читалище „Заря“. Това са София Плачкова на 14 г. (ПМГ „Боян Петканчин“), Иван Богоев на 14 г. (ПМГ „Боян Петканчин“), Дейвид Лавчев на 14 г. (ПГДС „Цар Иван Асен II“), Бен Фиданов на 11 г. (СУ „Васил Левски“) и 8-годишната Гергана Пенкова (ОУ „Христо Смирненски“).

От 18 декември 2016 г. до 10 февруари 2017 г. по установен ред постъпваха номинации за децата в ученическа възраст с постижения в изкуствата, науките и спорта през 2016 г. За включване в Клуб 2016 са постъпили стотици номинации, от които 374 отговаряха на условията – 369 от страната и 5 от чужбина.

За тези деца се организира благотворителното събитие All Stars 2017.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button