Хасково

Заплатите в Хасковско намаляват и са с 297 лв. по-ниски от средната за България

Средната брутна месечна работна заплата в Хасковска област за януари 2017 г. е 709 лв., февруари – 694 лв. и март – 723 лв., съобщават от Териториално статистическо бюро – юг към Националния статистически институт.

През първото тримесечие на годината средната заплата намалява спрямо четвъртото тримесечие на 2016 г. с 4.7% и е 709 лв. За обществения сектор тя е 848 лв., а за частния – 659 лв.

Най-високи остават заплатите в енергетиката – 1463 лв., а сред най-ниските са в хотелиерството и ресторантьорството – 522 лв.

Хасковска област е на 23 място сред 28-те области на страната по размер на заплатата. С най-висока средна заплата е София – 1 372 лв., а с най-ниска е Видинска област – 643 лв. Средната месечна работна заплата за страната е 1006 лв. – с 297 лв. по-висока от тази за Хасковска област.

По предварителни данни наетите лица по трудово и служебно правоотношение в Хасковска област към края на март 2017 г. намаляват с 0.1% спрямо края на декември 2016-а и са 49 600. Сега наетите са с 1.2% по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

Най-много са в преработващата промишленост – 26%, а в търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети – 18.8%.

21 коментара

 1. С тоя смотан кмет и с тая загубена общинска администрация какво очаквате – Хасково загива и затъпява, става треторазрядно селище, да се махат и да си изберем деен и инициативен кмет, а не умряла и заспала мумия, Г.И. да се връща!!!!!!

 2. Ще се ниски,я!Като навеждат глави и търпят да ги мачкат! Я,да се вдигнат на бунт,да видим чорбаджията изедник дали няма да клекне.Иначе алтернативата му е ман*али да му вършат работатa,ама ман*гал да работи-тнаучна фантастика!

 3. А КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?????????? А ЗАБРАВИХ НЯМА ДЪРЖАВА!!!!!!!СРЕДНА ЗАПЛАТА В ЧАСТНИЯ БИЗНЕС 659 ЛЕВА БУТНА!!!!!!!!! ЧИСТАТА ЗАПЛАТА Е 420 ЛЕВА ИЛИ ИЗЛАЗЯ ЧЕ СЕ РАБОТИ ЗА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА КОЕТО НЕ Е НОРМАЛНО НА ФОНА НА НЕПРЕКЪСНАТО РАСТЯЩИТЕ ЦЕНИ!!!!!АЗ РАБОТЯ ЗА СЕБЕ СИ И ТЕЗИ ПАРИ ГИ ИЗКАРВАМ ЗА ЧЕТИРИ ДНИ А ХОРАТА СЕ БЛЪСКАТ ЦЯЛ МЕСЕЦ Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

  1. Стига писа едни и същи работи по форумите. Като работиш за себе си отивай да бачкаш. Какво те интересуват другите.Голяма работа 420 лв за четири дни. Изкарал 2500 лв и стана много велик.Това са ми джобните той тръгнал да се хвали. Я марш да работиш.

 4. С новите заводи дето идват, ще падне още повече средната хасковска заплата, за жалост.
  Хубаво е да има инвестиции, но не като ЯЗАКИ чисто 380 лв.

 5. Ей това понятие „средно“ много го мразя! Средна заплата, средна посещаемост и още куп средни, които нямат нищо общо с действителността! Пораснала била средната работна заплата – коя моята и на директора ли, тази заплата не ми носи повече пари в къщи, нито ми подобрява стандарта! На фона на растящите всеки ден цени,наистина работим за жълти стотинки.

 6. Пълен майтап и ташак сме си тук.За това идват и чужди фирми защото знаят как се заплаща тук.

 7. Изненада за вас! Средната заплата може и да е малка, но заплатата на началник Наска отдавна е министерска. Госпожата от ОУО си живее като царица, без да работи. Само селски вечеринки, екскурзии и снимки,за да се вижда колко е активна. И как няма да се натиска, като хем е навършила отдавна години за пенсия, хем не я пенсионират. Връзки да имаш като Наска в тая държава. Сега чака голямото увеличение на учителските заплати, за да има пак голям пай за нея, ама от кого…..от тези, дето й изработват заплатата. За тях дръжки, за Наска тлъстички сумички, облаги и награди. Няма в Хасково по-награждаван човек в образованието от наша Наска и все на гърба на другите. Вместо да назначат някой кадърен млад човек на нейно място, държат я за паметник на нахалството в общежитието. ПЕНСИОНИРАЙТЕ Я НАЙ-ПОСЛЕ ТАЗИ АЛЧНА ЖЕНА, БЕ. ЗАСРАМЕТЕ СЕ И КОЛЕВ, И РУО, И ГЕРБ. ТО БИВА НАГЛОСТ БИВА, АМА ЧАК ПЪК ТОЛКОВА.

 8. всичко що е с костюм е педераст, капут и смачканяк. смажете му кратуната.

 9. В тази връзка, прочетохте ли една друга статия, че КРИБ наградил социално отговорни фирми от Хасковско. Не се връзват двете статии нещо. Награди – при минимални заплати. Тъжно! Пир по време на чума…

 10. Много ми е интересно как така пада средната заплата а аз вече 3 месеца не мога да намеря майстори строители под 50лв. надник.

 11. В Хасково най-добре си живеят само такива като началник Наска от ОУО. Ама и нейния шеф Колев здраво й помага. Високи заплати срещу нищо работа. Къпят се в любовен еликсир и не им пука ни за закони, ни за наглите им изпълнения. В Наска човещина и срам няма да се намери никаква, макар че само за любов говори. Всички управници в града са й в кърпа вързани и не се намира никой, който да се засрами и да я пенсионира. Не се насити на пари и облаги тая жена. Всички мълчат и дават ли дават на наша Наска, колкото поиска. В образованието на града няма друг управник като нея. Надмина и Батимов. Нов рекорд за града. Пък вие си пишете за средни заплати. Тази пенсионерка насита няма. Само първи ред и пари за нея. И награди,де. Дали остана някоя още, която не е взела. Може пък на стари години да иска да стане министър. Затова залива всички със снимки, показващи недостижимото й величие. ХА-ХА-ХА, РЕЗИЛ. ХАСКОВСКИ НАСКИН РЕЗИЛ НА ПЪЛНИ ОБОРОТИ. ЖЕНАТА ВАМП В АТАКА.

 12. На всички заплатите намаляват, само на пом.директорката на ОУО всеизвестната Наска расте ли расте. Тая пенсионерка направо полудя от мераци. Ама и Колев й угажда. Има защо. Много е дашна. За пари е стисната но за друго не си поплюва. Учете се от нея и няма да ви пенсионират до дълбоки старини. Също като нея.

 13. За наша Наска пари винаги има. Затова не се пенсионира тази смукачка. ОУО не може да се отърве от нея. Ама и Колев е един опиянен от глупостите й баламурник. Възрастта на никого не прощава. Ама като си началник излагациите се виждат отвсякъде.

 14. Сложете една нуличка зад посочената сума и ще разберете колко взема Наска от ОУО. Пък колко е взела пез тези 20 години, през които е пом.директор…И на сън сне можете да си представите. Така е с тази връзкарката за пенсия.

 15. Хайде бе, още ли не сте пенсионирали Наска. В общежитието едвам я търпят вече. Голяма натискация за пари. И Колев не спря да се излага с нея. Скъпа му излезе изгората. Колкото остарява, толкова по-алчна става. Не се задоволява с малко.

 16. Да бе. Още стои тая кукувица Наска там в ОУО. Тя си е напаст. Където се залепи, няма отърване. Пари, пари и пак пари. Там всичко се разиграва до последно. Като си началник, няма пенсиониране. Даже и да си одъртял като нея. Власт бе. Излагация.

 17. Ей, що се правите на глухи и слепи, бе! Пенсионирайте я най-сетне тая Наска от общежитието. Проглуши ушите на всички с нейните претенции и големи простотии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button