Хасково

Акция: задържаха мотопедист без книжка, глобиха 50 за паркиране в Хасково

Мотопедист без книжка бе задържан по обяд на бул. „България“ до зеленчуковия пазар в Хасково. Това стана в рамките на специализирана полицейска операция, която се провежда в Хасково и региона през последните дни.

Сали Али бе спрян за проверка от КАТ, като се указа, че книжката му е отнета. Мотопедистът влезе в спор с полицаите, че може да кара с наказателното постановление. Униформените поискаха талона на Али, който отказа да го даде и бе вкаран в патрулката и отведен в полицейското управление.

Акция

По обяд акцията, в която участваха и от общинска полиция, започна на бул. „Раковски“ в района на ресторанта, където вчера в 17 часа бе поставен знак за забрана на паркирането. Въпреки това за 20 минути бяха глобени двама шофьори. На зеленчуковия пазар също бяха глобени шофьори за неправилно паркиране. Само до обяд глобените за неправилно паркиране в Хасково са 50.

През последните пет дни пътните полицаи на територията на областта са констатирали 666 нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушителите са санкционирани с 88 акта и 471 фиша.

Контролиращите са установили, че основните нарушения които са извършили водачите сакционирани с фиш за неправилно паркиране и липса на колани, а тези санкционирани с актове са за превишена скорост, алкохол и неправоспособност. Освен това са съставени и 119 електронни фиша за скорост.

От КАТ предупреждават водачите, че до края на летния сезон ще има засилено и активно полицейско присъствие по пътищата в региона. Със заповед на директора на ОДМВР-Хасково на пътя е изкаран целият състав на КАТ – екипите ще следят в районите с интензивно движение с цел ограничаване предпоставките за пътни злополуки.

12 коментара

  1. Хубаво пишат ама кой ще ги плати тези глоби Хах трябва като в др страни като не платиш до един месец и почват да се трупат

  2. Господа организатори на движението в Хасково,
    г-да от сектор КАТ към ОД на МВР Хасково,замислете се и направете така че около болниците да може да се спира.Хората не отиват до болниците за кеф,ей така да спрат на забранено място и да ги глобят…
    Замислете се хора,всички най напред сме хора и после,катаджии,данъчни и т….

  3. Защо трябва да се пишат статии , че органите на реда си вършат работата? Все едно да пишат статии ,за това как обикновения гражданин ходи на работа и си върши задълженията.

  4. Da si shofior vBG e ravnosilno na prestapnik a koga shte protestirame protivizlishnite legnali policai koito ni razbivat kolite v prerazhod i sazdavat izlishen shum na jivushtite nablizo

  5. Доколкото знам само пред 3-та поликлиника няма къде да се спре До останалите има платени паркинзи така че паркирай плати и си върши работатаЧовек добива впечатление че полицията работи само по време на АКЦИИ а през другото време ––– Аз си върша работата всеки ден а не само по време на АКЦИИ Така и полицаите трябва да работят всеки ден а не само в дни на АКЦИИ В града има няколко ВЪЗЛОВИ места където трябва непрекъснато да упражнява контрол и полицията ги знае Едно от тях е ПАЗАРА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button