Любопитно

Александър Милушев дари уникална колекция от медицински инструменти на РИМ

Секретарят на читалище „Заря“ Александър Милушев дари уникална колекция от медицински инструменти на Регионалния исторически музей в Хасково.

Инструментите са на дядо му Александър Милушев (1887 – 1934), който е бил лекар. Милушев дари още личния печат на дядо си и множество документи. Главният уредник в отдел „Нова история“ д-р Красимира Узунова определи дарението като безценно и припомни, че Милушев е от голям хасковски род. Колекцията ще бъде подредена в изложба в края на годината.

Дарение

Милушев разказа, че дядо му е роден в Дряново и от Русе заминава за Москва, където следва медицина. Той е участник в руско-японската война.

Милушев е изпратен като полковник в лазарета в Хасково, който превръща в болница. По специалност той е гинеколог.

Александър Милушев каза, че прави дарението, за да се види, че и в онези години в Хасково е имало качествено медицинско обслужване. Завършилите в чужбина специалисти са се връщали да практикуват в България.

4 коментара

  1. Голям предател ,предател и дупдавец за нищо не става ,Навремето и със търговия се занимава и за това не става ,ПРЕДАТЕЛ , НАГАЖДАЧ ,ЛИЗАЧ ВЪВ БУКВАТА ГЕ , КЪДЕ ТИ Е ЦАРЯ И ПЪДАРЯ ?

  2. Сащо щушуна е педал,прост нагаждач и кариерист!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button