Хасково

Санирането под лупа с края на отпускарския сезон

Масирани проверки на строителството, в частност санирането и на селското стопанство ще бъдат извършени през септември с края на отпускарския сезон, предупреди на пресконференция шефът на Инспекцията по труда в Хасково Петър Андреев.

Той допълни, че през лятото не е имало тежки трудови злополуки. Въпреки че по-рано от Инспекцията са започнали да глобяват работниците, все още много от тях не слагали предпазни каски.

Андреев допълни, че през септември ще се проверява и гроздобера. Досега в региона има издадени 11 400 еднодневни трудови договора, което е с 5000 по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Сред причините са падналите градушки в общините Свиленград и Любимец, където има унищожена продукция, а и много хора предпочитат да работят в Северна Гърция, където заплащането е двойно по-голямо.

Досега има издадени и 78 разрешителни за работа на непълнолетни.

През юли са извършени 101 проверки, констатирани са 414 нарушения, съставени са 29 акта, а влезлите в сила наказателни постановления са 13 за общо 8350 лв.

Един коментар

  1. Kakvi proverki nikoi ne gi kontrolira. Pravqt si kakvoto si iskat. Neka da proverqt chervena stena 15 . Shesti mesec nesa napolovina a imalo trimesechen srok. Bloka e zaprilichal na smetishte

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button