Хасково

Камиони на хасковска фирма „минават“ преглед докато са в чужбина – ВИДЕО

Камиони на хасковска фирма минават фиктивни технически прегледи. Нарушението е засечено от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, съобщава Нова телевизия.

При своя специализирана акция инспекторите са установили как камиони са преминали техническия преглед без самите превозни средства реално да са влизали в пункта. Те дори се намирали извън територията на страната. В продължение на месеци инспекторите са следили камерите в пункта и тахографите на камионите.

Собственик на камионите е транспортна компания на Иван Стаматов. По неговите думи, това е една от най-чистите фирми. Той допълни, че нарушения може да има, но сега се изясняват нещата и като приключи проверката ще стане ясно какво става.

До момента са регистрирани шест случая на измамата, но подозренията са, че по този начин хасковската фирма е прекарвала всички свои камиони. От Автомобилна администрация пък имат съмнения, че 110 превозни средства са се намирали извън територията на България по време на извършване на технически преглед.

Предстоят глоби и затваряне на пункта. Ще бъде сезирана и прокуратурата за документна измама.

10 коментара

 1. къде са записите от прегледите, какво гледат в ИАА, като са наредили видеокамери във всеки пункт?!

  1. КАКВА ПРОКУРАТУРА ,КАКВИ ПЕТ ЛЕВА БЕ ХОРА!МИТЮ МИНЕРЕЛА ЩЕ СЕ ОПРАВИ !ВСИЧКИ ПРОКУРОРИ ЯДАТ И ПИЯТ ПРИ НЕГО!РУМЕН АТАНАСОВ-СВАТАНАКА МУ Е ДЯСНАТА РЪКА НА БАЙ ДОБРИ!!!! ГАЗ ДО ДУПКА НА ТАЗИ КОРУПЦИЯ!

 2. Това са измамните приближени на дядо кмет! Зетя на Беливанов е шеф на транспортната фирма! Измамницо, така ушравлява и дядото!

 3. Дядо е змия подла!!!Нищо да изглежда олигофрен!!!!Мръсна му е душицата…и на фамилията му!!!

 4. Абе стига с този дядо. Не четете ли. Това е измама на двама бизнесмени. Точка. Аман от нашите депутати и кметове. Измамниците от 30 г са с всека власт. Срещу това пишете. Този мами и камионите му убийци газят децата ни. Това е истината. Няма политика.

 5. Дано си понесат и пункта и фирмата наказания!!!
  Това е проблема в България, че законите не се спазват, защото няма страх, от това което ще последва!
  Умират хора, заради нашето невнимание, но българина все си мисли, че няма да се случи на него.

 6. Кмете,затова ли хората бягат от теб.Има една мъдрост ‘никой не бяга от хубавото’,но ти не бягаш защото ти е хубаво,кога ще намериш тази яма.

 7. Крайно време е да се следят стриктно как се минава преглед и там където е минат преглед фирмата да носи отговорност при ПТП . В града има доста пунктове в които можеш да минеш преглед ей така … вкарват ти колата само да се види на камерите и нищо не се проверява … и ако за даденото време днес трябва да минат 10 автомобила те прекарват 15-20

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button