Любопитно

„Рок без граници“ разтърсва Димитровград

Норвежката група „Technical Estate” от град Фауске ще изнесе голям рок концерт в Димитровград на 15 юни от 19 ч. в рамките на проявата „Рок без граници“, съобщават от общината.

Водещият вокал и флейтист на групата Еспен и барабанистът Киъл свирят заедно още от 1974 г., а през 1996 г. създават групата. Останалите членове на рок бандата са се сменяли през годините, като най-новият от тях е димитровградчанинът Пламен Петров-Бомбето, който свири с групата от 2005 г. Всички музиканти от „Technical Estate“ имат музикално образование получено в различни елитни консерватории в Европа. Любопитно е, че Еспен е получил предложение от продуцентите на международния формат „Норвегия търси талант“ да стане част от журито му, но поради лични причини е отказал поканата.

Автентичен български фолклор със съвременно рок звучене в изпълнение на певческите хорове за традиционен фолклор към читалищата на селата Крепост и Сталево ще са истински взрив от емоции за феновете на рока. Подгряващи групи на известните норвежци ще са местните рок банди „White Walkers“ и „Slim Jim“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button