Хасково

Паметникът на Левски и част от пешеходната зона в Хасково са с нов облик

Изцяло обновено е пространството около паметника на Васил Левски в Хасково, съобщават от общината.

Подменени са плочките около него и облицовката на стълбището, направена е и рампа. Монтирани са лампи, които осветяват бюста на Апостола през нощта. Оформени са нови градинки. Освен това паметникът е почистен, надписът е освежен.

С нов облик е вече и част от пешеходната улица „Сан Стефано“. При реконструкцията на улицата преди на това място имаше подиум – външна част на заведение. След напускане на наемателя той разруши дървената конструкция, а под нея останаха старите плочки на улицата. Сега мястото е реновирано. Оформена е нова градинка около дърветата.

Ремонт

Започна и реконструкцията на част от площад „Атлантически“. Мястото е било външна зона на заведение, при ремонт преди години то не е попаднало в зоната на обновяване. Различната и изпочупена настилка е премахната, зоната ще бъде уеднаквена с останалата част на площада.

Всички ремонти се извършват по проект на дирекиця „Архитектура, градоустройство и инвестиции“ на община Хасково, а изпълнвител е „Екопрогрес“.

4 коментара

  1. За 3 години – 3 масички за шах, 300 плочки, 30 храста и една мини-градинка. Бравос, кмете! Евалла, давай с тия темпове и друг мандат – само през крив макарон!

  2. АНОНИМИЧ по тихо ще събудим общинарите а те така сладко си спинкат вече сумати време Нека така сладко си свършат спинкането до свършването на СПЯЩИЯТ ГЕРБЕРСКИ МАНДАТ

  3. Ще си го търсите бая ви Георги,да строи.Този дърт олигофрен Беливанов получи всичко наготово,сега само следете за освежаването на богородицата колко парички ще оправдае,бас държа че ще са повече от строежа на самата богородица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button