Регион

Ресторант на длъжник за близо четвърт милион лева продава НАП

Имот в Свиленград продават публичните изпълнители от офиса на НАП в Хасково.

Става дума за площ от близо 600 квадратни метра, в която има ресторант със зала за хранене и кухненски блок, голям общо 264,5 квадрата. Имотът е оценен на 225 000 лв. и според експерти би представлявал интерес дори само заради парцела, един квадратен метър от който излиза изгодно.

Мястото и ресторантът могат да бъдат огледани от днес до 17 юли включително след уговорка с публичния изпълнител от Хасково, който води продажбата. Също до 17 юли се внасят депозит в размер на 20% от обявената начална продажна цена и ценово предложение за закупуване. Документите се приемат в дирекция „Събиране“ на Националната агенция за приходите на бул. „България“ 152 в областния град.

85 200 лв. събра НАП в Хасково от 12 продажби от началото на годината досега. 42 700 лв. са приходите от търгове на недвижими имоти, 42 500 лв. – от продадени превозни средства. С приходите от продажбите частично или изцяло са погасени данъчни и осигурителни задължения на предишните собственици на активите, уточняват от Агенцията.

За да не се стига до продажба на актив с цел принудително събиране на данъчни и осигурителни задължения към бюджета, от НАП препоръчват при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и дружествата да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

НАП

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button