Хасково

Църква дари апаратура на хасковската болница

Апаратура на стойност 14 880 лв. получи хасковската болница.

Дарението е от Църквата на Исус Христос на светиите от последния ден в България и представлява по два електрокардиографа, пациентни монитора, инфузионни помпи за системи и четири перфузора. Апаратурата ще е за Спешно отделение и ОАИЛ, където вече се използват.

От Спешно отчетоха, че имат нуждата апаратура, но никога не е излишна и още, защото при повреда веднага може да бъде заменена с нова.

Болница

През 2017 г. през Спешния портал са потърсили медицинска помощ в МБАЛ 25 512 жители на Хасковска област. Особено важно място в структурата на болницата се пада ОАИЛ, където се приемат пациенти в тежко състояние, с нарушени жизнени функции, след тежки оперативни интервенции, катастрофи, травми и др. Всичко това обуславя и острата нужда от обновяването на съществуващата апаратура във всички спешни звена, отчитат от МБАЛ.

Болница

3 коментара

  1. А бай областен и кака предЦедател какво праят в болницата? Не знам как им стигна акъла да се пояявят на това даренийце. Явно много са я закъсали за публични прояви.Хайде холан помним ви, не се натрапвайте

  2. Офффф, знаех си аз, че не е Българската православна църква, тя си пада само по флирта с политици. На тях им дай да се снимат с Делян Добрев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button