Хасково

Голямо хоро извиха в Хасково за 141 г. от Освобождението на България

141-годишнината от Освобождението на България беше отбелязана тържествено в Хасково.

Празникът започна с издигането на националното знаме пред сградата на общината. В ритуала участваха военнослужещи от хасковското поделение и духовият оркестър. След това шествие, водено от мажоретния състав, стигна до площад „Свобода“.

Празник

На паметника на Незнайния войн бяха положени венци и цветя. Слова за празника държаха кметът Добри Беливанов, народният представител Евгения Ангелова и областният управител Станислав Дечев. Водещ беше Никола Лилов.

Празник

Последва пищен концерт в подкрепа на световната инициатива „Пробуждане с хоро“. С танци и песни се представиха ансамбъл „Хасково“ с ръководител Ана Димитрова и фолклорните клубове „Славяни“ с ръководител Мария Бялкова, „Воденица“ с ръководител Иван Иванов, „Фъртуните на Мишо“ с ръководител Мишо Кадиев и „Веселие“ с ръководител Надежда Атанасова. В края на хорото се хванаха и хасковлии.

Празничната програма продължава в 19 часа в театър „Иван Димов“ с концерт на Камерен оркестър – Хасково с диригент Цанислав Петков. Солист е Красимир Тасков – пиано. В програмата са включени произведения на Големинов, Атанасов, Тасков. Входът е свободен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Галина
Галина
03.03.2019 14:10 14:10

Спи народе и празнувай своята гибел! Свободни ли сте, щастливи, спокойни!? Утре всеки с кръста на гърба! Българи за един ден…

Анонимен
Анонимен
03.03.2019 14:58 14:58

Очакват се нови американски бази насочени срещу Русия. Българина мълчи по въпроса. Разделен е от брата си който му помогна за свободата. Страхлив от новите господари – сащ. Страхлив да се опълчи на лъжите им. Политиците ни отново са тръгнали да правят пари за сметка на народа. Продажни копелета винаги е имало. Но в последните времена станаха доста повече.

Анонимен
Анонимен
03.03.2019 15:09 15:09

Българи за един ден, държава за една нощ, робска работа

Зора
Зора
03.03.2019 23:48 23:48

„Колко мъка има по този свят „. Този, който се чувства българин, си е българин до края на живота си, независимо какви беди ще го сполетят. Няма да му стане по-добре, ако се отрече от българщината, нито пък ще му олекне. Въпросът е да не позволяваме да ни разделят.

John
John
04.03.2019 17:53 17:53

жалък русороб!

Back to top button