Спорт

Григор Димитров в юбилейна класация на Британския съвет

Хасковлията Григор Димитров е един от най-разпознаваемите млади българи не само в света на световния тенис.

Той налага личен стил на упорита работа, чувство за хумор и спортно джентълменство, космополитизъм и обич към родината си. Превръща се в ярък посланик на съвременна България и пример за младите поколения.

Така е представен в класацията „80 момента, променили България“ именитият спортист, почетен гражданин на Хасково. Инициативата е на Британския съвет в България по повод 80-годишнината от създаването на първия офис у нас.

Искаме да припомним световни и местни събития, хора, тенденции и постижения, които са имали голямо влияние върху историята и съвременния облик на страната, казват организаторите.

Консултанти – 20 професионалисти от различни области са помогнали в съставянето на списък от общо 160 номинации в три категории: Изкуства, култура и спорт, Образование, наука и технологии, Политика, общество и човешки права. Онлайн анкета ще определи кои събития, личности, процеси и тенденции се смятат за най-определящи за съвременния облик на България.

Британският съвет е международната организация на Обединеното кралство за културни връзки и образователни възможности с над 80 години история и повече от 100 офиса по целия свят.

Снимка: Янко Найденов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button