Хасково

Пускат 300 общински жилища за продажба. Кметът става регулировчик?

Сесия301 семейства в Хасково, които живеят в общински жилища, ще могат да ги закупят. Списъкът с имотите бе приет днес на заседание на местния парламент. По-голямата част от тях са в панелни блокове в кварталите „Орфей“ и „Бадема“, на ул. „Акация“, ул. „Изток“, бул. „Васил Левски“, ул. „Червена стена“

По време на сесията днес общинските съветници приеха и Нова наредба за общинските жилища. В нея е записано, че се забранява за срок от 25 години продажбата на жилища, построени или придобити от общината  след 01.01.2008 година.

Антон Иванов

Антон Иванов

Този сезон ползването на Ледената пързалка в Хасково ще бъде на нови цени. За един час младежите до 18 години ще заплащат вече по 2 лева, а възрастните – по 3. Наемането на зимни кънки и обучението с учител ще се таксува по 2 лева на час.

Въпреки че предложението за откриване на процедура за предоставяне на концесия за цялостно изграждане на 6-етажен паркинг в центъра на Хасково предизвика дискусии, общинските съветници приеха предложението на градоначалника.

Според общинския съветник Антон Иванов от ГЕРБ такъв паркинг е сериозна инвестиция и изграждането му в центъра на града ще създаде проблеми с комуникациите. По думите му предложението не е достатъчно добре обосновано.

Георги Иванов

Георги Иванов

„Няма нужда да си специалист. С просто око се вижда, че тротоарите са задръстени от коли„, отговори на критиката съветникът Стефан Атанасов. „Ако стане струпване на автомобили ще стана регулировчик„, отговори на свой ред градоначалникът и съживи обстановката в залата.

Днес общинските съветници в Хасково решиха още да предоставят за безвъзмездно ползване за срок от 20 години Тенискортовете на „Тенис-клуб“ Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button