Хасково

Хасковски бизнесмен взел подкупа за Леонид Лавчев

ПариХасковският бизнесмен Тенчо Пасков е хванат с подкупа от 1000 лева, предназначен за заместник – директора на Националната ветеринарно-медицинска служба Леонид Лавчев, научи Haskovo.info. 

От полицията съобщават, че в края на миналия месец частна мандра подала сигнал за рекет в областната дирекция. Със случая се заели антимафиотите. Те събрали достатъчно доказателства за верността на подадения сигнал и предприели действия по уличаване на рекетьора.

Така вчера към 11.00 часа в района на с. Конуш униформените задържали 50-годишния Тенчо Пасков, у когото открили дадените му от собствениците на мандрата 1000 лв. Задачата му била да предаде сумата в офис на хасковска фирма, където работел роднина на Леонид Лавчев.

В 15.00 часа вчера зам.шефа на НВМС е задържан пред дома му в столицата и по-късно е доведен в Хасково. На този етап е изяснено, че като използвал служебното си положение и чрез свои подчинени Лавчев е „притискал“ производители на месни и млечни продукти на територията на страната, съобщиха от полицията. 

Фирмите били подлагани на непрестанни проверки и санкции под благовидния повод – изваждане от негативния списък на ЕС за доставка на продукцията им на европейските пазари от началото на следващата година. Чрез посредници Лавчев разпореждал на собствениците на местните предприятия и фирми да правят „отчисления в негова полза“ срещу обещание проверките и административните наказания да спрат. Ако откажели, веднага били изпращани проверяващи комисии от други градове с единствената цел да се открият нарушения.

Идентичен бил случаят с разпоредена от Лавчев проверка на фирмата в хасковското село Конуш „Бул милк“ – производител на продукти с марка „Тонус“. Установено е още, че в качеството си на ръководен служител в Националната ветеринарно-медицинска служба, той принудил служители от районната служба да „притискат“ единия от собствениците на фирмата и да го увещават да плати сумата от 2000 лв.

Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гого
гого
06.11.2009 15:56 15:56

лавчев беше селски доктор в воиводово покраи сдс се издигна рамо му даде хр бисеров турчина, съдеше друг хитрец доктора тенчо павлов русев съден за наркотици изобщо пм[color=black][/color][size=large][/size]ръсници

Бичо
Бичо
06.11.2009 19:36 19:36

Лавчи,15 години крадете с Ицето,Джамито и предните.
Ам салак, оть не отърча преди тях бе? От мързел ..
От мързел гУлям..Ама си и ти ..Чи знаиш ли- и брат’чеда Бисер в опозиция..Или още не си изтризнял и не знаиш..???Будала и аджамия..Сега Ицето с орден..Честито на Ицето.. 😆

Back to top button