Хасково

НАП Хасково събра 9,5 просрочени милиона, прибра паспортите на 47

НАП Хасково9 511 974 лева просрочени данъци и осигуровки е събрала от началото на тази година досега НАП Хасково. За последните 4 месеца – август, септември, октомври и ноември публичните изпълнители са успели да съберат от фирми 3 808 327 лева, съобщиха за Haskovo.info от приходната агенция.

Събраните средства са резултат на кампанията, която бе подета от Националната агенция за приходите в цялата страна към фирми с по-големи борчове към хазната, които са работещи, имат текущи обороти и биха могли макар и частично да погасят дължимите данъци и осигуровки. За целта са правени посещения на място в офисите им и са провеждани разговори с тях.

Отделно от тях през годината са събрани още 5 703 647 лева в резултат на заведени изпълнителни дела отново заради просрочени задължения, сред които не само фирмени, но и на физически лица, които не са внесли в срок данъка върху доходите си от миналата година.

1 580 са обезпечителните мерки от различни видове, наложени от публичните изпълнители на НАП Хасково през годината. Най-често използваната мярка в областта е запориране на имот. 47 са бизнесмените в региона с отнети към момента паспорти за пътуване в чужбина, защото са натрупали дългове към бюджета по над 5 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button