Хасково

Тровят сивия канален плъх в Хасково до края на април

ДератизациятаДератизация на канализационните шахти в Хасково се извършва от началото на месеца. Целта е да се намали популацията на сивия канален плъх

Първите 1 500 шахти вече са обработени, съобщи за Haskovo.info Анна Чемишанова от фирма „Чеми ДДД“. До края на април ще бъдат обхванати и останалите близо 1 100.

„Това е рутинно мероприятие, което се извършва два пъти в годината – през април и през септември“, обясни Чемишанова. По думите й отровата, се поставя на 2 метра дълбочина – място безопасно за здравето на хората. Идеята е преди затоплянето на времето, когато сивия плъх излиза на повърхността, броя на гризачите да бъде сведен до минимум.

Восъчни блокчета, восъчна примамка и препарат, направен на основата на „Родентицид“ се използват в борбата срещу сивия канален плъх. „Ако средата е много влажна се използва восъчната примамка. В противен случай поставяме в шахтите от другите препарати“, обясни Анна Чемишанова. 

Дератизацията на канализационните шахти се извършва ветрилообразно – от периферията на града към центъра.

Анна Чемишанова Image

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хансе
хансе
27.03.2013 19:45 19:45

ГАДНИ УБИЙЦИ

Анонимен
Анонимен
05.02.2014 11:43 11:43

Глупаци всякакви

Анонимен
Анонимен
05.02.2014 11:44 11:44

Отвратително тези плъхове са три пъти по умни от тези които ги тровет

Back to top button