Хасково

Бойко Борисов прави първа копка на жп линията до Турско?

РелсиСтарт на проекта за реконструиране на железопътната линия между Свиленград и границата с Турция ще бъде даден във вторник, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на министерството. Официално на откриването ще присъства министър Александър Цветков, неофициално се говори, че лично премиерът ще направи първата копка.

Това е първият железопътен проект, финансиран по Оперативна програма „Транспорт“, чието физическо изпълнение стартира. Общата му стойност е близо 86 милиона лева, а договорът за изпълнение включва проектиране и изграждане на железопътни съоръжения, железен път, пътни надлези и подлези, електрификация и свързването й със системите на турските железници.

Откриването е в 13:00 часа на железопътния прелез при село Генералово. Неофициално хората в селото и в Капитан Андреево коментират, че на събитието ще пристигне лично премиерът Бойко Борисов. Дори вече била купена специална лопата, с която той да направи първата копка. Стойността й е 50 лева, споделиха пред Haskovo.info местни хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button