Хасково

Тодор Колев и Асен Блатечки идват на театралния фест в Хасково

ДКТ Иван Димов„Свирепата“ комедия „Умирай лесно“ с участието на звездите Тодор Колев и Валентин Танев ще постави началото на тазгодишното издание на  театралните празници в Хасково. Хитовият спектакъл на столичния Театър 199  е режисиран от покойния професор Крикор Азарян и може да бъде гледан на символична цена на сцената на местния драматичен театър на 15 юни.

Сред  постановките, които ще гостуват в  Хасково в дните на фестивала, е  още едно нашумяло заглавие – „Побъркани от любов“ от Сам Шепърд.  Спектакълът е режисьорски дебют на  Асен Блатечки, който изпълнява една от главните роли в пиесата в компанията на  Койна Русева и Васил Банов.

Хасковската театрална трупа ще се представи с комедията „Дух вкъщи“ по Шекспир и Кишон, която разказва какво се случва с Ромео и Жулиета след 40 годишен брак.  В афиша на театралните празници, които продължават до 20 юни, са  включени и куп спектакли за най-малките на куклените театри в Ямбол, Стара Загора, Кърджали и Сливен. Актьорите са подготвили и детски шоу програми и театрални работилници, които ще забавляват малчуганите с демонстрация на сценичен грим, фокуси и игри.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button