Хасково

Не са откривани стъкла в храна от детска кухня в Хасково

ИлюстрацияНе са откривани парчета стъкло в храна от детска кухня в Хасково, каквато информация бе тиражирана днес от централни ежедневници. В публикациите бе цитиран главният здравен инспектор на България д-р Тенчо Тенев. Пред Haskovo.info той отрече да е казвал подобно нещо.

Нито в регионалната здравна инспекция, нито в община Хасково, която стопанисва кухните, има сигнал или жалба за подобен инцидент, показа проверката на Haskovo.info. Това означава, че няма как подобна информация да е постъпила в министерството на здравеопазването, коментира главният секретар на РИОКОЗ д-р Ели Ташева. Тя допълни, че детските кухни в Хасково в момента се проверяват като част от национална кампания.

След запитване към пресцентъра на министерството лично главният инспектор д-р Тенчо Тенев позвъни в редакцията на Haskovo.info, за да опровергае информацията за намерени стъкла в храна от хасковска детска кухня.

На пресконференция вчера споменах, че преди години е имало проблеми с млечната кухня в града заради салмонелоза и вероятно заради това журналистите са решили, че сега има нещо нередно, но това не е така, коментира д-р Тенев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button