Хасково

Зъболекарят на турския президент учи 20 хасковски стоматолози

д-р Антон Петев

д-р Антон Петев

Нови технологии за сканиране на зъба и бърза изработка на фасети и коронки наблюдаваха 20 стоматолози от Хасково по време на най-мащабния дентален форум в Източна Европа – Sofia Dental Meeting, който се проведе през уикенда в столицата.

„На събитието пристигнаха светила в световната стоматология, сред които са проф. Туати – един от основателите на теорията за съвременната зъбна естетика и проф. Демиралп – личният зъболекар на турския президент„, разказа за Haskovo.info местният стоматолог д-р Антон Петев. „Въпреки че съм бил на практическите курсове в Швейцария, Франция и Англия на повечето лектори на събитието, определено форума беше много полезен и интересен“, допълни той. 

Д-р Петев съобщи, че вече прави постъпки за закупуване на 3D компютърен томограф. „Това е апаратура, която дава триизмерен образ на зъба и костта и позицията на зъбите в костта„, обясни той. По думите му това е нещо съвсем ново за нашия регион и тъй като най-евтиният 3D томограф струва около 150 000 лева д-р Петев ще кандидатства по европейска програма, за да може да го закупи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
скобар
скобар
05.10.2010 7:54 7:54

много добър като лекар но голям скъпар артък голям съдира кожите на пациентите

Back to top button