Спорт

Даяна Попова е шампионка на Нощното първенство по спортно ориентиране

От петък до неделя Шуменското плато стана арена на последните две Държавни първенства по спортно ориентиране за годината, в които се включиха около 350 състезатели от 33 клуба от страната – Нощното първенство и Маратона.

Това бяха най-трудните състезания през този сезон, защото освен спецификата си и дължината, те се проведоха при трудни метеорологични условия – мъгла, дъжд и ниски температури. Хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев се представи с 10 състезатели от 14 до 50 години. В петък вечер, веднага след пристигането, в 20:30 часа бе стартът на Нощното състезание, в което шампион стана Даяна Попова в групата на 20-годишните девойки. При 14-годишните Ванеса Бачварова е с шесто време, а Данаил Йорданов и Енфун Ксиаопу са 19-ти и 20-ти. Девойките в групата на 16 години Дияна Янева е 4-та, а Ивана Йорданова – 12 та.

При мъжете на 40 г. Николай Попов се представи отлично и завоюва среброто, а Николай Стилев е 5-ти при 50-годишните. В съботния почивен ден се проведе състезание за местната Купа „Шумен“, в която Ванеса Бачварова зае първото място при 14-годишните, а Дияна Янева е 3-та при 16-годишните.

ОриентиранеВ неделя се проведе Маратона по ориентиране с участието на петима хасковлии в групите на класическите дистанции и петима в кратките дистанции. Само 35 секунди не достигнаха на Даяна Попова за бронзовото отличие, а Дияна Янева е 14-та този път при 18-годишните. Николай Стилев е 5-ти при 50 г., а Николай Попов – 6-ти при 40 г. В късите дистанции се изяви Павел Илиев, който зае 1-во място на 5.5 км, Делчо Йорданов е с 10-то място. На 3.5 км се състезаваха трима представители от Хасково – Ванеса Бачварова е 5-та, Енфун Ксиаопу е 7-а, а Даниел Йорданов е 9-ти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button