Регион

Хванаха фалшиви футболни екипи преди европейското първенство

Само две седмици преди европейското първенство по футбол в Германия митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ откриха тениски и спортни комплекти, брандирани с емблемите на футболни отбори, които ще участват в шампионата, съобщават от Агенция „Митници“.

Стоката е част от задържаните общо 27 033 текстилни изделия, тениски, спортни обувки и чанти, носещи логата на световноизвестни търговски марки, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Инспекцията е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция „Митници“, ГДБОП, Гранична полиция и НАП.

Тирът с хърватска регистрация е пристигнал на пункта на 30 май. Според представените документи от сръбския шофьор той превозвал групажна стока от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка.

МентетаМитничарите установили в товара 164 колета, съдържащи 26 755 текстилни изделия, по-голяма част от тях тениски и спортни комплекти с логото на национални футболни отбори от Европа. На част от тениските са изписани и имената на известни футболисти. В колетите са намерени още 160 чифта спортни обувки и 118 чанти със знаци на известни спортни марки.

Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

Ментета

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button