Регион

Частично бедствено положение заради пожари. Горят дървета и къщи

Частично бедствено положение заради два големи пожара е обявено в общините Ивайловград и Тополовград от областния управител Мехмед Атаман.

Пожарите са избухнали около 14:40 часа в землищата на ивайловградското село Горноселци и тополовградското село Срем. Малко по-късно пожар житен блок край свиленградското село Студена се е разпространил в иглолистна гора.

И на трите места ситуацията е критична, коментираха от областната противопожарна служба.

ПожарКъм този момент огнената стихия не може да бъде овладяна заради сухото и горещо време в комбинация със силния вятър и пресечения терен.

В ивайловградското Горноселци огънят е влязъл в селото и е минал през няколко къщи, част от които са обитаеми. Има опасност и за село Срем.

ПожарВ гасенето участват 15 екипа на пожарната и доброволци, като при необходимост ще бъдат включени още сили и тежка техника за прокарването на просеки.

Екстремна е опасността в региона от избухването на полски и горски пожари. Не трябва да се пали открит огън, а след 11 часа е забранена обработката на пасища и балирането на слама.

Пожар

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button