Регион

Отнеха 8 поземлени имота от МВР в Ивайловградско

Земеделски земи се отнемат от министерството на вътрешните работи и се включват в държавния поземлен фонд с решение на министерския съвет.

Става въпрос за 8 поземлени имота – публична държавна собственост, намиращи се на територията на община Ивайловград.

Имотите са били ползвани от Главна дирекция „Гранична полиция“ за изпълнение на специфичните задачи по контрол и охрана на държавната граница.

Към настоящия момент те са с отпаднала необходимост за осъществяване на дейността на министерството. Въпросните терени са престанали са да имат качеството на имоти, свързани с ефективното изпълнение функциите на ГДГП по контрол и охрана на държавната граница и не са необходими за изпълнение функциите на структурите на министерството, допълват от правителствената пресслужба.

Съгласно разпоредби от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и с решение на правителството тези имоти се включват в Държавния поземлен фонд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button