Водещи новиниХасково

Рекорден прием на студенти за поредна година в УНСС – Хасково

Тържествено откриха академичната година в университета

Рекорден прием на студенти отчете за поредна година директорът на Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково проф. Надя Миронова.

Това стана при откриването на академичната година в аулата на университета. Бакалаврите са с 40% повече.

За пръв път прага на УНСС – Хасково прекрачват 114 студенти мениджмънт и администрация, икономика ще учат 52, счетоводство и контрол – 40. Общо първокурсниците са 254, като магистрите са 46.

Магистърските специалности са Местно самоуправление, Счетоводство и контрол, Бизнес администрация и Комуникационен мениджмънт.

УНССПроф. Миронова пожела успешна нова академична година, за да се утвърди мястото на центъра да образова и възпитава икономическия и управленския елит на Южен централен район и преди всичко на областите Хасково и Кърджали. Директорът посочи, че университетът разполага с най-добрата инфраструктура и е с най-богат опит в дистанционното обучение.

УНСССред официалните гости в Хасково беше заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р Матилда Александрова. Тя припомни 105-годишната традиция на университета и неговата модерна база. УНСС е част от европейска партньорска мрежа и дава възможност за обучение в чужбина.

Приветствие отправиха директорите на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково Гергана Петрова и на ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград Валентина Делчева, а Симеон Ставрев поздрави от името на първокурсниците.

Танцова група „Веселие“ към УНСС с ръководител Надежда Атанасова обра аплодисментите със своето изпълнение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button