Любопитно

Хасковското читалище „Н. Й. Вапцаров-1964“ зарадва пенсионери

Читалище „Н. Й. Вапцаров-1964“ в Хасково отбеляза с концерт Деня на възрастните хора и Деня на музиката.

Участваха певчески състави от НЧ „Аспарух Лешников-2015“ и Дома за стари хора на Кенана. На сцената на читалището групата от Дома за стари хора отбеляза първата годишнина от създаването си.

Пред публиката се представиха и ученици от класа по пиано на Татяна Славчева, детският клуб и фолклорната група към читалището.

КонцертКонцертът е част от поредица събития, насочени към разнообразяване и обогатяване живота на възрастните хора, сподели секретарят на културната институция Ива Томова.

През октомври предстои фестивал „С игрите на баба и дядо“, в който деца и възрастни ще участват заедно в подвижни, състезателни и настолни игри, кулинарна работилница, която ще завърши с кулинарна изложба на позабравени ястия от 60-те и 80-те години на миналия век.

КонцертСъщо този месец серия от обучения ще запознаят възрастните хора как да реагират правилно в случай на внезапно настъпили животозастрашаващи състояния.

Събитията, адресирани към третата възраст, са подкрепени от фонд „Нашите родители“ на фондация „Бикоуз“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button