Любопитно

„Южни ритми“ отново е №1, стягат фестивала „С песните на Тодор Кожухаров“

Хасковският оркестър „Южни ритми“ с ръководител Тодор Кожухаров завоюва първо място на XVII-ия Национален конкурс „С песните на Стайка Гьокова“ в Карнобат в раздел „Сватбарски оркестри“.

Групата в своя редовен състав от отлични музиканти подготви 30-минутна програма с оркестрови изпълнения, популярни, любими на публиката дуети на Тодор и Донка Кожухарови. С песните на любимеца на поколения българи, гласът на Китна Тракия Тодор Кожухаров, публиката на Карнобат, която беше изпълнила площада се хвана на голямо кръшно хоро. Те се забавляваха с дуетните песни: „Чобани, каракачани“, „Младо младоженче“ и авторската песен „Дено льо, моме ле“ – аранжимент Виктор Йорданов и музикална обработка Иван Милев.

От „Южни ритми“ благодарят на журито в Карнобат с председател проф. Галя Киркова от АМТИИ – Пловдив.

Фолклор„За нас това е още едно голямо признание за 35 години оркестър „Южни ритми“. Гостували сме на много празници, събори и надпявания не само в България, а и в чужбина. Искам да поздравя колегите си Георги Делчев, Райко Севов, Иван Танев, Тройчо Банев, Донка Кожухарова и Венци Андонов за тази награда и за празника на музиката 1-ви октомври, да са здрави и да продължават да дават всичко от себе си за да правим хубава музика и песни“, приветства народният певец.

ФолклорСлед лятната натоварена фестивална и концертна програма на дует Кожухарови сега тече подготовка на V национален фестивал „С песните на Тодор Кожухаров“, който ще бъде за първи път два дни. Проектът за фестивала е подпомогнат от община Хасково.

На 12 и 13 октомври в залата на Младежкия център ще се явят близо 720 участници от различни краища на страната от областите Добрич, Разград, Варна, град Суворово, Ямбол, Сливен, Нова Загора, Свиленград, Пазарджик, Мадан, Община Болярово, Пловдивско, град Правец, София.

Публиката ще чуе едни от най-големите школи с отлични вокални педагози и изключителни талатливи ученици в страната: от Хасково ШНП „Зора Зорничка“ на Иванка Топузова, ШНП на Петя Григорова – Сливен, ШНП на Велина Стайкова от Нова Загора и Сливен, ШНП „Илия Аврамов“ на Пламена Господинова от Нова Загора и ШНП при ОДК Ямбол с ръководител Нанка Колева.

Организацията е поета от колектива на НЧ „Проф. Д-р Асен Златаров 1961“ със секретар Донка Кожухарова. Много състави и изпълнители са върнати, защото за два дни фестивалната програма е достигнала своя лимит, седмица преди изтичане на срока за подаване на заявки.

Всички жители и гости на Хасково са поканени да се насладят на фестивала.
За тях ще са и изпълненията на гласовитата солистка на ансамбъл „Тракия“ д-р Дарина Славчева, младият северняшки певец д-р Петър Кирилов, а на откриването на 12 октомври от 11 часа ще е поздравът с любими песни от Тодор Кожухаров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button