Водещи новиниХасково

Миглена Тянкова подаде оставка като изпълняващ функциите председател на ХОС

Желанието й е да остане като съдия в Хасковския окръжен съд

Миглена Тянкова подаде оставката си като изпълняващ функциите председател на Окръжен съд – Хасково пред Висшия съдебен съвет.

На рождения си ден тя съобщи на колегите си за своето решение. „Над 2 г. съм изпълняващ функциите председател и не искам да ме обвиняват, че заради мен се проваля избора на титуляр“, коментира пред Haskovo.info Тянкова.

В момента тече поредната процедура за избор на председател на съда, като кандидати са заместник-председателят Милена Дечева и съдията в Районен съд – Хасково Иван Маринов.

Желанието на Миглена Тянкова е да остане като съдия в ХОС. Очакванията са ВСС да разгледа оставката й на заседание през следващата седмица.

Haskovo.info припомня, че през 2022 г. Тянкова беше избрана за член на Висшия съдебен съвет от квотата на съдиите, но все още продължава работата на стария ВСС.

Избраха Миглена Тянкова за член на Висшия съдебен съвет

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ченге
ЕКС ченге
02.10.2024 20:09 20:09

Ееей още КЪРТИ тва МИГЛЕНЧЕ брееей…

Back to top button