Водещи новиниХасково

Месут се съпротивлявал при ареста, трябвало да получи 10 000 евро за 13-те кг. кокаин

Той извил ръката на митничар и побягнал към Турция

36-годишният турчин Месут Мат, който беше задържан с 13.028 кг. кокаин за 2 345 040 лева се е съпротивлявал при ареста на ГКПП „Капитан Андреево“, стана ясно днес в хасковския съд.

Както Haskovo.info писа, Мат беше арестуван на 9 октомври на граничния пункт при опит да пренесе дрогата, увита в 13 пакета, скрити под якето и в чорап в слиповете му. Той е пътувал като втори шофьор в микробус, превозващ групажна стока от Германия за Турция.

При проверката на буса, Месут се отдалечил, което се сторило подозрително на един от митничарите, който го последвал. При опита да му бъде извършен обиск, турчинът първоначално оказал съпротива, като извил ръката на митническия служител и се е опитал да избяга в Турция. Той обаче бил задържан от притеклите се на помощ митничари.

КокаинПървоначално той им заявил, че мислил, че пренася пачки с валута. Днес пред съда пък каза, че решил, че носи злато. Мат отрече да се е занимавал с наркотици досега. Предстояла му сватба и нямало защо да се забърква в контрабандата с дрога.

От прокуратурата поискаха „постоянен арест“ за мъжа, защото може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението, в което е обвинен. От високото предвидено наказание – между 15 и 20 г. затвор, пък се извежда опасността да се укрие или извърши престъпление при по-лека мярка. Според разследващите той е трябвало да получи 10 000 евро за пренасянето на дрогата.

Адвокатът му поиска по-леката мярка парична гаранция и забрана за напускане на страната заради чистото му съдебно минало и съдействието на властите.

В крайна сметка съдът го остави в ареста заради обоснованото предположение, че е автор на престъплението и реалната опасност от укриване и извършване на престъпление. Той няма адрес в страната, а отделно при задържането се е опитал да избяга и да осуети разследването.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Шофьор натъпка пакети с 13 кг. кокаин в бельото си – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button