Хасково

Турски общини отказват проекти с Хасково заради парк „Арменци“

СесияТурски общини са отказали партньорство с община Хасково по трансгранични проекти, съобщи на днешната сесия кметът Добри Беливанов.

Това е станало при последната работна среща на хасковски екип в Одрин. Реакцията на турските общини била срещу споменаването на геноцида срещу арменския народ в решението за именуването на парк „Арменци“ в Хасково.

Беливанов заяви, че вече е имал среща с консула на Турция в Пловдив Алпер Акташ, на която е получил уверения за съдействие по проблема. Кметът е изпратил и официално писмо до посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче и турския консул. Очакванията са през следващата седмица те да имат срещи в турската столица Анкара, където недоразумението да бъде изчистено. В писмото си кметът Беливанов заявява, че текстът за геноцида е в докладна на предишното управление на общината, а сегашното държи на добрите отношения с Турция и използването на парите по ТГС.

Haskovo.info припомня, че парк „Арменци“ бе именуван през март миналата година с решение на общинския съвет. Това стана по молба на арменската общност в града в навечерието на 24 април – Международният ден в памет на жертвите на геноцида срещу арменците. През 2015 г. се навършиха 100 г. от тази трагична дата.

В края на април Одрин замрази договора за побратимяване с община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Капитан Петко
Капитан Петко
29.01.2016 12:58 12:58

Много важно сърдели се да си е*ат майката тъпа турска.

гражданин
гражданин
29.01.2016 13:45 13:45

ДПС ще бъде елиминирана като партия до края на 2016 година. Така, че никак не е актуално да се говори за права и свободи, които не са нарушени ,ама на нито един гражданин на Република България. Те са гарантирани с Конституцията. Т.е. несъстоятелно е да се говори за движение за права и свободи, при положение, че правата на всеки гражданин у нас са гарантирани от Конституцията-основния ни закон.При това, една партия, да пледира за права и свободи е просто смешно и несъстоятелно. България е страна член на НАТО и ЕС, правата на гражданите са гарантирани по закон, спазват се , не се нарушават! ДПС могат свободно да се разпуснат като партия! Защото да съществува такава партия при даденостите, реалностите ни вече в държавата е недопустимо! Още повече, че тя е изградена и функционира на етническа основа. Времето доказва, че тя е напълно излишна, като политически субект.

един
един
29.01.2016 16:51 16:51

Много моля г-н Динев не преписвайте 1 към 1 грешна информация. В решението на общинския съвет никъде не се споменава думата геноцид или нещо друго свързано с нея. Ако искате прочетете го на страницата на общината

шапшалов
шапшалов
29.01.2016 17:14 17:14

Динев прочети решението на съвета относно преименуването има го в ХАСКОВО НЕТ от29 01 2016 г Вие с КРЪШКАТА като че ли в едно гърне ПЪРДИТЕ

Back to top button