Хасково

Три реки в Хасковско са замърсени, Марица се изчиства

СрещаТри реки в Хасковска област са замърсени, стана ясно при обсъждането в областна администрация на Плана за управление на речните басейни в Източнобеломорски район за периода 2016- 2021 г. Срещата бе организирана от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив.

Замърсени са реките Бисерска, Крумовица при Ивайловград и Йерусалимска.

В 95% от случаите замърсяванията идват от населените места, отчетоха от Басейнова дирекция.  Според изчисленията на експертите, мерките за подобряване състоянието на водните басейни, ВиК-мрежите и съоръженията за отпадни води на територията на Източнобеломорския район, част от който е и Хасковска област, възлизат на над 2.8 млрд. лв.

Представеният план за управление на речните басейни е втори по ред. В рамките на действие на първия план е констатирано подобряване състоянието на река Марица – граничен участък, Тунджа, Харманлийска и Съзлийка.

Срещата бе открита от зам.-областния управител Валентин Ангелов. Той подчерта, че състоянието на водните басейни на територията на региона е от изключителна важност, както за населението, така и за институциите. Той поиска конкретни данни от експертите на Басейнова дирекция за химическото, микробиологично и радиационно състояние на водните басейни на територията на областта. Кметът на Свиленград инж. Георги Манолов, заместник-кметът на Хасково Евгени Консулов, експерти от общините от областта и от водния сектор също участваха в дискусията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
РИБАР
РИБАР
27.04.2016 20:52 20:52

РЕКА КРУМОВИЦА СЕ ВЛИВА В ЯЗОВИР ИВАЙЛОВГРАД-А НЕ МИНАВА ПРЕЗ ИВАЙЛОВГРАД! ЯЗОВИРА Е НА 20 КМ ОТ ГРАДА-ТАКА ЧЕ СЛАБ 2 ПО ГЕОГРАФИЯ НА „ЕКСПЕРТИТЕ“ ОТ БАСЕЙНОВА! ДОКАТО НЕ СЕ ПОСТРОЯТ ГРАДСКИ ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ НА КРУМОВГРАД, ХАРМАНЛИ И ЛЮБИМЕЦ ПОЛОЖЕНИЕТО ЩЕ Е ТАКОВА. ЦЕНАТА НА ТЕЗИ 3 ГПСОВ ЩЕ Е НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 100 МЛН. – КАКВИ МИЛИАРДИ СЪНУВАТ-СЛАБ И ПО МАТЕМАТИКА!

Back to top button