Хасково

Либийски дипломат заяви интерес към земеделието и машиностроенето на среща в Хасково

СрещаЛибия има интерес да инвестира в България, заяви Мудафар Джибрил, временно управляващ посолството на Либия у нас на среща с хасковския зам.-кмет Евгени Консулов.

Негово Превъзходителство е в Хасково на неофициално посещение заедно с представител на бизнеса. Те са водени от председателя на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев.

По думите на Мудафар Джибрил либийската страна има интерес към земеделието, животновъдството и машините за хранително-вкусовата промишленост. Той благодари на заместник-кмета за гостоприемството и добави, че около половин милион български специалисти са работили в Либия и са познати като много добри специалисти.

От своя страна Консулов презентира възможностите за бизнес в региона. Съвсем скоро се очаква да се финализира прехвърлянето на военен имот с отпаднало предназначение от държавата на общината – бившето летище Узунджово. Там общината има намерение да развие бизнесзона. Консулов увери гостите, че всички инвеститори могат да разчитат на пълното съдействие на общината. Освен това Хасково е една от малкото общини в България, които имат приета наредба за насърчаване на инвестициите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
офицер от запаса
офицер от запаса
02.06.2016 9:27 9:27

Може ли някой да ми каже, колко инвестиции е привлякъл Янчо Янев – Старшината от летището в Хасково, сега представящ се за ръководител на измислената Хасковска тръговско-промишлена палата?! Един ограничен човек, без образование, какви инвестиции ще привлича. Този екземпляр повече от 20 години се представя за нещо, което никога не може да бъде!!! А на Консулов искам да кажа, че ще се провали тотално, доверявайки се на „старите“ проверени от БКП-БСП кадри!

офицер от запаса
офицер от запаса
02.06.2016 9:28 9:28

Какви инвестиции , да попитам , очакваме от Либия, та това е смехотворно! Смешно! Несъстоятелно! Глупаво е дори да се мисли!

Back to top button